Posts

Life Update 1 : Bertunang

Image
Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…

Fifie Pergi Krabi: Part 3 - Hari Pertama

Image
okay finally here it is. part threeeeeeeee. nyumtett. hahaha. okay jom sambung. kat sini aku CUBA kayy CUBA cerita secara ringkas ape yang aku buat sepanjang tiga hari penuh kat sanaaa.
Hari Pertama:
disebabkan kitorang sampai awal pagi dan terus setuju nak buat aktiviti pakej 7 sunset island hopping, van terus bawak kitorang ke hostel untuk check in. tapi malangnye, kitorang tak boleh check in awal since ada orang lagi dalam bilik. tapi bernasib baiknye, orang yang jaga hotel (aku panggil dia sisturr je la eh haha) tu bagi kitorang lepak kat satu bilik kat depan tuu sementara nak tunggu van pickup pukul 2 camtu if aku tak silap lah. erghh tak ingat lah.
tapi takde laa tunggu lama pon. sebab tetiba dalam kol 11 lebih camtu sisturrr tu dah bagi check in yelahh agaknya dia pk semak betul beg2 budak2 ni kat bawah. hahaha so kitorang pon check in laa dalam pukul 11 lebih camtu. so tunggu punya tunggu and sempat lah tido semua, van pon pickup laa kitorang kat hotel terus bawak kitorang ke…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

Image
hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Fifie Pergi Krabi: Part 1 - Planning & Ticket

Image
Assalammualaikum and Hai ! 
Hee lama tak update blog yang sendu ni. kesian dia. okay ni alang-alang kat ofis takde keje sangat boleh ler aku update serba sedikit blog ni. kali ni aku nak cerita aku pergi krabi arituuuu. ade orang tanye itinerary tapi aku tak sempat lagi nak cerita. so here it is. 
actually banyak gak aku dah lupa even baru je sebulan berlalu. tapi pape pon aku try lerr ingat sebanyak mana yang mungkin vokeyyy ! enjoyssss !! 
Planning and Ticket:
Actually takde laa planning camne pon. kalau dah namanye seorang Fifie, memang semua benda on-the-spot. tinggal nasib baik tak baik jeee and alhamdulillah kali ni punya on-the-spot planning memang baik punyaaa !
Asalnya ots planning cuma diantara fifie fatiah ajoi dan lagi sorang kawan kitorang. kebetulan tengah2 planning, time tu airasia buat pulak promosi tiket. dan dan laa time tu terus usha tiket and dan sebab sangat2 murah, kitorang teruslaaa beli. hehe kitorang beli tiket ni bulan MARCH 2015 hokayyyyy. and tarikh kitorang per…

Hari Graduasi tanggal 05 Oktober 2015

Image
hai hai hai assalammualaikum !
hee macam dah lama kan tak update blog ? setahun lebih kan ? kesian blog aku ni kalau dalam bentuk fizikal mesti siap bersawang siap penuh serangga err aku nak masuk pon aku geli. hahhaa dah kau jangan nak merepek fifie. 
okay aku nak update satu persatu perjalanan hidup aku since last year. entry ni mungkin menjadi entry paling panjang lah kot yang korang (ehem aku tatahu ade ke tak 'korang' tu) akan baca TAK JADIK SEBAB MALAS NAK TAIP PEPANJANG SATU ENTRY :') okay jom !
1. Hari Graduasi tanggal 05 Oktober 2015
kalau aku tak silap lah (hehe !), tarikh ni menjadi sejarah bagi memana student yang sama batch dengan aku yang alhamdulillah berjaya habiskan degree bersama-sama (gittew) tanpa ada pertambahan semester untuk konvo on time !   blerghhh aku rasa macam skema sangat taip macam tu kat blog aku ni hahahhaa :') okayy. dah ! cukup ! kita sempoi-sempoi je kayyyyyy.
tahun lepas aku grad. time aku grad tu memacam benda gak laa jadi. first of…

Happy 26th Birthday

Image
Happy Birthday May all your wishes comes true

Cameron Highland

Image
hai hai hai assalammualaikum :) tetiba rajin pulak kan nak update blog. dok eh. actually tengah malas nak buat kerja, jadinya terupdate lah blog yang sendu sepi ni. hm, takde benda sangat pon nak cerita. cuma nak cerita trip pergi Cameron Highland je. hehe 
Minggu lepas 18 April 2015, tetiba je dak ajoy ni cakap, adeknye si ecah ni ajak bawak mak diorang pergi jenjalan cameron highland, sempena birthday maknye hari isnin semalam. tapi tengah bulan khenn, mana laa nak adenyee duit nak bawak maknye pergi sana. so dak ajoy ni pon cakap malas laaa nak pergi.
hmm. aku malas pulak nak cerita part tu. pungpangpungpang, sampai lah kitorang ke Cameron Highland pada sabtu maghrib tuu. 
kejap. kenapa aku rasa macam sendu je cara aku taip entry ni ? hihi okay jap jap nak amek mood.
haaaa. kitroang check in dalam maghrib camtu. nama hotel kitorang stay tuu kan kan kan hmm jap aku lupa. haaaa Hotel Rosa Pandadena kot. haha sukati aku je. tapi lebih kurang camtu lah. aku tak ingat. lepas dah check …