Skip to main content

meletup la weyh .

assalammualaikum ,

rase mcm dah lame tak update bnde.bnde yang berfaedah kat sini . semuaa entry nak mengarutt jehh including this time nye entry . again . aku nak mengarut lagi . kalau korang tanak bace , korang boleh blaaa . SIMPLE . haha. nampak permainan dye ? haha. okaayy dah . enough for mukaddimaah. mukadimmah pun nak mengarut panjang berjelaa pun tak boleh gak sbnarnye . HAHA

okay . ekcelli ann ann , petang tadi adaa sorg budak wing aku nihh ajak men netball . so, atas dasar untuk menghilangkan stress kononnya , aku teruss je laa stuju an.an.an .. so janji dalam kol 5.30 petang cmtu ktorg chow g padang . first thing first aku dah perasan bolaa tu mcm terlebih hangin tau . so , tak de laa aku nak bambam bolaa tuu . then kitorang un smpaii la padang ..

then dengan gelojohnya dan busuknyaa perangai kami , kami tanpa memanaskan badan , kami terus bermain dengan seronoknya macam duniaa ini ana yang punyaa . oke aku tipuu ~ sungguh ! sgt seronok skali kami bermain . berlari ke sana ke mari . haha. seriuss lamaa gilaa aku tak men netball . last men aritu before PSPM 1 kot . itu pun men saje saje . but hilang laa jugak ann gian . 

then , tgah seronok,seronok men nih , aku mcm terasa yang bola itu menggelembung . den tbe tbe aku dgr mcm bunyi . bola itu semakin membesar dan teruss membesar . aku tak sedap ati , aku letak bola tuu kat padang . sejurus aku letak bola tuh , guest what ?!

BOLA ITU MELETUP !


haha. batak gilaa doe . spanjang aku men bola jaring since sekolah rendah tak pernah pernah bola tuu meletup . haha. seriuss kelakar doe . gelak guling guling 50 meter kau tau . aku tipu sekali lagi . nasib petang tuh tak ramai org . kalau tak . ei malu laa aku kat situ . balik bilik kepala dalam baju . then kenaa langgar kete sbb tak nmpk jalan . cmne ? ske ? haha ~

arini 23 MARCH an ?



haha . arini budak budak form 5 2010 amek result SPM . fuhh . mmg gempak laa result dyorg . kalah aku doe . pape pun bndaa dah lepas kan . tak payah dikenang and take it as pengajaran . as simple as 1.2.3 =D pape pun . just redhaa jeh ngn keputusan tuu . for those yang mmg GEMPAK gilaa korang nye result . NAH ! sebakul TAHNIAH untuk korang but for those yang tak mencapai targer , dun worry . korg still adaa peluang nak smbung study . jgn putus asaa mcm tuu jeh . ramai lagi yang support korg :) so , redhaa je k ?

ckp pasal result SPM yang keluar arini , aku teringat plak waktu zaman zaman aku amek result kat skola . kalau nak diikutkan , takde cemerlang mane pun result aku tuu. cukuupplahh paras hidung jehh. boleh hidup lagi laa kot . and alhamdullillah masuk matrik :) then aku sedar , tuhan dah tetapkan rezeki kitaa , tapi bergantung jugak dengan usahaa kita . kalau kitaa usahaa sket tapi nak hasil yg banyak . batak laa kau tak sedar diri . tapi bilaa kita da usaha yang banyak , then tawakan , insyaAllah tuhan balas balik apaa yang sepatutnya berbaloi untuk kita :)

aku rase cukuplahh untuk malam nih ,
assalammualaikum :)

doesn't need to end up a relation for something that useless but it is necessary to leave someone who makes you useless (:


p/s : aku macam baru sedar dari mimpi sebab terkenaa tamparan yang hebat . kau ae yang tampar aku ?
p/s.p/s : esok aku ade test fizik , dan aku masih lagi disini . 
p/s.p/s.p/s : 18 days more 

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…