Skip to main content

mengimbas kembali , aku rindu

assalammualaikum wahai readers tersayang :)
much love . muah.muah. xoxo :)

haha mesti korang pikir apasal la ngn minah mengong nih . tbe tbe jeh . buang tebiat ke ape.

alaaa korg ni kacau laa. spoil jeh mood aku nak berkasih-kasihan ngn readers aku nih . *haha ade ke ?  okay okay . act jiwaa tersangat laa tengah kacau sekarang ni . korang nak tahuu sebab ape .

first thing first .
mood aku memang spoil drpd tengah hari semalam sebab aku kesakitan perut . ni bukan sakit perut biase waa cakap lu derr. sakit dy tak berenti dr tgah hari semalam . aku tak tahu laa aku silap makan ke or masuk angin ke or menstrual pain ke . ntah sampai aku tak tahu nak describe mcm mane . tapi seriuss sakit . n at the time aku tulis blog nih . ohh i still got that pain huh -.- haaa. menci laa skit mcm ni . oopps .bukan benci . tapi mcm alaa.alaaa. i noe ni dugaan dr tuhan . tuhan sygkan aku . sbb tuu dy bagi sakit nih , kalau kitaa sabar kita pat pahala ann . * correct me if i'm wrong . tapii . ni sakit sgt ni  :(

haishh fifie !! wake upp. jgn asek mengeluh jehh . tapi sumpaaaah seriuss n seumpama dengannye , aku nk ckp . AKU SAKIT PERUT n sngt.sngt spoil kan mood aku . *sigh

second .
hari jumaat yang serba indah ni sumaa nak buat aku panaass jehh . haishh lu sume bikin wa panass derr. waa da lamee tak marah.marah nih . lu jgn bikin wa marah . eii. lu tau takk wa panas gileerr ngn lu . agak-agak laa luu . jgn pentingkan diri jehh boleh takk ! haish !!

okeh . ignorekan . emosi jeh lebih .

third . 
MOOD SWING dohhh . haish . boleh plak mood aku nk swing mlm.mlm nih.. mulaa laa terkeseng-keseng terkenang bendaa yang lepas . haha. tak kenaa gayaa duhh kau fifie . lagi dua minggu nak FINAL boleh plak kau terkenang-kenang .

ehh hello ! aku bukan terkenang bukan-bukan . okayy secara kebetulan adaa org bgtahu aku si polan ni pergi overnite ke pengkalan balak .WTH . wat pe kau gtau aku seyh , aku da tadek ape daa ngn si polan ni polan tuu. aku tak dgr name dy lagi ! tawuukkk . eventhough korg.korg tak bce . aku nak ckp jugak . aku tak nak dgr name dy lagi . wekk wekk . korg tak kesian ke kat aku yang akan SEDIH bilaa dgr name dye . so , pesanan kat korg.korg , plis ! jgn sebut name dy lagii...

tapi , hehe . disebabkan teringat kenangan di pengkalan balak , aku tak cte ag ann yang aku ngn dak kelas aku ade g overnite kat pengkalan balak . kitorang ber'BBQ' disana . ohh sgt laa serunuk even kami bertujuh jeh yang pergi out of 18 . tape . its occay . mggu depan kitaa buat jamuan kelas lagii kan ?? chaiyok.chaiyok F3P7 ! luv u all laa . muach3x!

disebabkan pengkalan balak jugak aku ade berjanji ngn sorang minah ni nak tunjuk gmbr aku ngn bf dye. nah wani , amek aa . tak luak laa bf kau amek gmbr ngn aku . haha. pesanan untuk kau ! JANGAN JEALOUS okay ! :)

fourth !
aku rase cukuplah smpai disini . sbnrnya tujuan aku online nih sebab nak siapkan keje ICT aku tuu. kena buat webpage bagai . haha . batak gilaa kot nak webpage . seriuss menyusahkan . pape pun . saje mengisi kelapangan sebab MOOD aku lari untuk study mlm nih sebab sakit perut yang teramat .
*ceyh , update blog tak pe plak .
wekk ! sukaa ati guaa la derr :P






p/s : aku tak makan lagi roti canai aku .
p/s.p/s : tgah carik ubat sakit perut :(
p/s.p/s.p/s : nt aku update lagi .

assalammualaikum :)


*aku mmg suka mengenang kenang nihh . hehe :D

Comments

Wanie said…
asal dye xshave dowww..byk gile misai..xpena nmpk dye cmtu..huhu
haha. mane aku tau npe dy tak shavee.. hahaha . nt kau dah kawen ngn dy nt , nmpk laa dy cmtuu. haha. mcm org tuaa :P

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…