Skip to main content

go.do.done :)

assalammualaikum ,

hari ini , hari isnin . study week pun dah mulaa . so semalam hari ahad , aku rasa hari terakhir untuk aku lupakan sejenak masalah masalah aku , tak pun just throw into the dustbin . yeaah . you rock gurl .*oke sbnrnya aku mintak penyepak .

setelah berhempas pulas memerah air mataa *okay aku tipu dan berserah kepadaa tuhan aku rasaa ini jalan terbaik aku pilih . lupaka segala bnda bndaa yang berkaitan dengan si diaa . butakan mata dan hati tentang si dia . cukuplaah aku simpan semua kenangan aku ngn diaa dalam hati aku dalam dalam . cukuplaah sekadar kawan jeh . we're not meant to be together . yepp . thanks to someone for realize me on it . kitorg mmg tak ditakdirkan untuk bersama . n yet thanks to bah , cuz realize me bout , anything can happen and we can't predict the ending . instead kte berharap nice mane pun , baik mana pun ending nye , yet , Allah's fate is stronger and the best for us . and i really hope , ape pun problem yang datang adalah bndaa baik for my future . really hope so . and , aku try belajar dari kesilapan aku take it as pengalaman dan pengajaran .

i admit , bukan senang nak lupaakan something or someone yang kitaa syg , but i have to for the sake of mylife . i have to move on and i gotta go my own way . just forget about it .

haha . dah laaa . mengarut tak sudaa . ei , cik fifie sayang =) boleh tak kalau anda letak entry yang berfaedah sikit ,? tak sikit laa banyak !
cukup.cukup laa dengan karut marut yang anda lakukan .

btw , starting for now , aku try laah k buat entry.entry yang pekdah sket . nanti takde laa korg sume bosan bace an , *even blog aku mmg bosan pun :(

erm tape laa . just need a little support . okay ! who is with me ?? raise your hand !! ( angkat tangan macam usop dlm cte hantu k.limah .hehe ) sape tak angkat meyh aku potong ! rawr ! haha. just kidding :)

aku rase tu jeh kot aku nak share . mggu yang sgt menyakitkan laa last week . fuhh pedih pedih . lukaa banyak besar nihh duhh . ade iodine tak ? ke ubat yang kalerr kuning ke ? or nak kmpung sket , letak minyak gamat . hahaha . tapi satu jela . korg letak laa ubat banyak mane pun , takkan baik buat masaa sekarang nih . iAllah tahun depan okaay laa kot .

dah dah . nanti aku update lagi :)
pray for my PSPM . another 5 days to go . aku cuakk doe . huhu :( tak study pape punn. sebab aku down sgt sgt kot . *sigh sigh sigh
k laa . adios =)
salam.

p/s : aku tak sempat tgok ABPBH smlm . sape leyh gtau aku sape pemenang2 dye ?
p/s.p/s : aku dah dapat tunaikan last wish aku ^^

Comments

Wanie said…
fie..be strong tao..focus on ur exam..xmao pk2 psl ni lg da..chaiyok chaiyok n_n

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…