Posts

Showing posts from May, 2011

HB to me :)

happy birthday to you  happy birthday to you  happy birthday to kak long , happy birthday to youu  yeaa !
haha . salam :) terkejut aku ngn kezutan from my mother sisters n brother . act , aku baru balik keje , bukak.bukak je pintuu , suprise !  btw , thanks to those yang wish my birthday n not forget to miss dayah sebab buat entryy utk sayaa , one day i reply u back dear :) 
tak nak letak banyak banyak . malu . nak letak satu jeh :)
btw ,  SWEET 19 FIFIE :D


cake from secret recipe . nak datang la rumah :)

congratulation

Image
yeah  congratulation to fifie izyani roslan 
for what 
sebab DAH TERKENA .
haha . just kidding .
nothing to do with that . just say 'congratulation' to me okay ? :)
it might to be happy or it might to be sad . who knows .  haha .
****
sebok sebok plak dah berbahasa basi plak .
straight to the point je boleh ? alaaa.. malu  malu malu
akcelli kannn .
i got a new job . yang kat yayasan tuu 
quite happy laa kan , sebab  sebab . kerja tu TAK mengganggu aktiviti HARI MINGGU aku ! yeahh i LOIKE ! tambah tambah , gaji masyuk :) heee . contract 3 bulan . boleh laa . btw ,
wish me luck . kena lapor diri 1 JUNE 2011 :)
bye ~

makan makan dan gemok .

Image
salam .
hoho , ingat nak update malam tadi tapi tertunda ke hari ni pulak . btw , semalam after jeh balik keje dalam pukul 6.30 petang cmtu , adik heboh heboh cakap ayah nak kuar . aku EXCITED kot . haha nak tahu tak . sejak aku habis matrik aku belum lagi kuar g mane mane for tujuan jalan jalan tahukk . yang keluar g pontian tu punn tujuan : amek sijil spm . so tak dikire keluar , haha . kelaka bukan aku ni ?

lagi satu fakta aku nak cakap , even dah sebulan aku bercuti kat negeri sembilan nih , baru laa semalam aku jejak pi jusco kat seremban duaa tu . haha itu pun ayah yg tnye nak g mane , kalau tak . memang tak laa . then semalam g makan kat Johny's Restaurant . nak tahu something ? haha . bila makan kat johny's tuu , aku teringat kenangan bersama kawan kawan aku kat matrik tuu . haha , makan pun mukaa monyok macam tikus mondok . haha *aku tipu .

erm , tak banyak nak ckp . nah ni gmbr .


tom yam bee hoon dy sumpah sedap :))

ni snap lepas makan . okay i admit that aku makin gem…

18 may 2011

Image
salam .  waah .  ini tarikh keramat sudaah tiba . nak tahu macam mane gelagat gelagat kengkawan kat fb ? macam ni haa laaa

*sila klik pada gmbar untuk melihat dengan lebih jelas*
btw , gudluck for korang nye result ye wahai kawan kawan matrikulasi . pesanan untuk korang , JANGAN TANYA AKU PUNYA BERAPA  sebab aku takkan tanya korang punye berapa  fair n square  pape pun , terima je laa seadanya  sebab itu usaha kita dan kita dah buat yang terbaik  sesape yang kurang bernasib baik , tuhan lebih tahu ape yang terbaik untuk kita dan DIA dah pun menetapkannye . so , syukur je laa ape yang korang dapat . SMILE :)

tragedi 12 may 2011

Image
ohh salam :) aku lupaa ohh nak selit entry before nih pasal aku g pontian . huhuu , akcelli kan susaah tol aku nak dapat permission dari my dad nak pergi pontian .  hailaaa , susaah . serius tak tipu .  btw , akhirnyaa sampai jugak aku ke maktab kesayangan aku , mrsm pontian nuhhh . haha sayang laa sangat kan , tapi paling best dapat jumpaa kawan kawan . eliapa , wan , zakiah , bannie , wani , dan yang lain lain . masing masing daah freaky oseemmm !  gorgeous tauu . dah cantik cantik daah .  aku jehh ketinggalan :) pape pun , it is really nice trip :D

nak tengok lagi banyak gambar tengok SINI dan SINI


something to tell

salam .
olla warga blogger sekalian ?
doing fine ? sorry coz about a week jugakk laa kan tak update segala info semasa terkini . cehh ayat nak bling bling . haha . tade laa . just a little bit busy sejak dua menjak tiga menjak menjadi wanita bekerjayaa gitu :) haha . bnyak laa ekau nye bekerjaya fifie . haha . btw , aku tak pasti entry ni panjang or tak , kalau sudi bace laa . kalau tak sila tekan "ctrl + W" settle :)

first thing first , INTERBIUWWW .
hurm , what can i say about thiss huh . **weyhh fifie cukup cukup laa dengan kebajetan andaa tuu . perasann lebihh jeh . haha. okay , straight to the point . aritu aku ade mohon satu keje nih kat yayasan bla bla bla . siyesly , i thought tak dapat tauu . fuhh , name pun yayasan kann . of cozz laa dy nak pekerja pekerja yang macam dahh berusia sket annn . *perasan muda lettew . hee ^^ tak kesah la pape pun , tapi seriusly aku tak pk aku dapat job tuu even for an interview . then aku pegi laa apply balik kerja lame aku as cashier…

happy birthday fairuz syairah binti roslan

Image
amboi bergaya sakan adik aku sorg ni haa  *see the kakak laa ;)* btw akceli birthday adikk aku jatuh pada 30 APRIL 2011 tapi sebab masing masing bz dengan wedding kezen aku  so , postpone laa sehari . alololo, cian adik aku ni haa .  tadi ayah ade beli kek  huaa . dah lame tak makan kek  *menipu* kek adek sedap taauuu . secret recipe gitoo . haha

so kepada adik  SELAMAT HARI JADI  yang ke 6 tahun dah besarr dah adik akak sorgg ni :) muah muah muah  syg adik :*




amboi kakak yang baik :)
sesungguhnye kami adik beradik mengaku memang kuat bergambar :) dats all :D

whoohoo . settle sudaaa

Image
assalammualaikum ,
macam baguss jeh letak gambar gedik kau ni haa kat atas atas :P
ehem . aritu den ado bilang kan yang den ado job untuk searii jek . alhamdullilah semua dah settle tadi .

sumpah aku nih failed laa cakap org nogori nii . namaa nye duk negeri sembilan . hampeh -.-'' nak meloghat pon tak gheti . pape pun . aku nak ucap syukur perkahwinan kezen aku settle sudaaa dan aku sebagai pengapitnye mendapat award insan yang paling femes dan cantik sekali ! huahuahuaa . tak payah nak pasan laa cik fiee oiii . cubaa laa ko tu sedar diri sikit . pengapit jee pun . lain aa pengantin . bahaha .

nak tahu ? bila aku jadi pengapit dan melihat kezen aku kawen ( hoh skema gilaa ayat ) tbe tbe terase nak kawen .amboii awat gatai sgt hang ni cik fie oii . heh . cek bukan gatai apa naaa . cek cuma kepingin nak ade majlis kawin sendiri . haha , tapi bile tengok diri sendiri nih tadek calon , bek aku batalkan hasrat aku keinginan aku harapan aku dan segalanye laa cepat cepat before lebi…