Skip to main content

whoohoo . settle sudaaa


assalammualaikum ,
macam baguss jeh letak gambar gedik kau ni haa kat atas atas :P
ehem . aritu den ado bilang kan yang den ado job untuk searii jek . alhamdullilah semua dah settle tadi .

sumpah aku nih failed laa cakap org nogori nii . namaa nye duk negeri sembilan . hampeh -.-'' nak meloghat pon tak gheti . pape pun . aku nak ucap syukur perkahwinan kezen aku settle sudaaa dan aku sebagai pengapitnye mendapat award insan yang paling femes dan cantik sekali ! huahuahuaa . tak payah nak pasan laa cik fiee oiii . cubaa laa ko tu sedar diri sikit . pengapit jee pun . lain aa pengantin . bahaha .

nak tahu ? bila aku jadi pengapit dan melihat kezen aku kawen ( hoh skema gilaa ayat ) tbe tbe terase nak kawen .amboii awat gatai sgt hang ni cik fie oii . heh . cek bukan gatai apa naaa . cek cuma kepingin nak ade majlis kawin sendiri . haha , tapi bile tengok diri sendiri nih tadek calon , bek aku batalkan hasrat aku keinginan aku harapan aku dan segalanye laa cepat cepat before lebih parah . haha . awak tu cik fie , tak berpunye lagii . awak nak kawin ngn sape nak kawin cepat cepat nihh . haha . dah dah . lupekan masalah akuu ni haa -.-''

tema wedding kezen aku nih wane merah putih . huuu aku terpegun tengok gaun dyee . rase macam aiyoo , cepat laa kawen . tak sabar nak pakai . haha . cantik kot ! jeles jeles . haishh . selalunye nikah org pakai baju kaler putih or cream kan ?? kezen aku nih nak kelainan sket . dy pakai kaler kelabu silver camtuu aaa . but it still look nice okay . haha . waktu nikah paling tak boleh blaahhh . aku duk sblh kezen aku ni aka pengantin perempuan . rase macam aku plak yg kawen bile dengar tok kadi tuu bace bace laa peranan suami isteri pebnde lagii ntah . haha. rase mcm dah cukup syarat nak kawin . puiiihhh ~ blaa laa lu fifie . blaja ke mane sebok nak kawen . tampar mahuu ?! aaa . tak mahu , mati den ngn ayah den ni haa :D

dah laa . aku rase mcm tak patut jehh nak cakap byk byk . byk pulak korg kena bace then bosan an an an ? even aku tahuu blog aku ni mmg bosann . ceyhh time nih plak nak tacing . okok , korg see da piccaa aaa . >.<


haaa yang dua org tuu adek adek aku . yang merah atas ke bawah tuh pulaak . mak aku . CANTIK kan ? :)




haaa yang ni pulak sebahagian dr sepupu sepapat aku . tamo laa letak ramai ramai . nanti diorg lagi famous dari aku . mana blehhh :P



yang ni pulaakk family belah mak aku . tak semua yang adee nihh . ni mostly adek badik mak aku . gmbr kitorg kezen ramai ramai takde dlm fon aku yaww ~


konklusinya aku mintak maaf kalau gmbr tak clear or what so ever laaa kann . and even aku jadi pengapit punn , aku still penat . ngehehe . ohh lupa nak ckp , tadi aku karoke . whoooo . fes time nyanyi depan org ramai . maluu woo . *pandai malu pulerr saye . haha . okok . aku rase cukup laa kot smpai sini . nt aku smbung lagi . papai :D

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…