Skip to main content

makan makan dan gemok .

salam .
hoho , ingat nak update malam tadi tapi tertunda ke hari ni pulak . btw , semalam after jeh balik keje dalam pukul 6.30 petang cmtu , adik heboh heboh cakap ayah nak kuar . aku EXCITED kot . haha nak tahu tak . sejak aku habis matrik aku belum lagi kuar g mane mane for tujuan jalan jalan tahukk . yang keluar g pontian tu punn tujuan : amek sijil spm . so tak dikire keluar , haha . kelaka bukan aku ni ?

lagi satu fakta aku nak cakap , even dah sebulan aku bercuti kat negeri sembilan nih , baru laa semalam aku jejak pi jusco kat seremban duaa tu . haha itu pun ayah yg tnye nak g mane , kalau tak . memang tak laa . then semalam g makan kat Johny's Restaurant . nak tahu something ? haha . bila makan kat johny's tuu , aku teringat kenangan bersama kawan kawan aku kat matrik tuu . haha , makan pun mukaa monyok macam tikus mondok . haha *aku tipu .

erm , tak banyak nak ckp . nah ni gmbr .


tom yam bee hoon dy sumpah sedap :))


ni snap lepas makan . okay i admit that aku makin gemok -.-''


tbe tbe rase malu tayang mukaa sendiri kat blog . HAHA , ape kau kesah . ni blog aku , bukan blog kau .

chow :)

Comments

dayah samad said…
sayang mkn byk pon tetap kecik molek pe
kiut and berisi just nice la dear
makan n dont be afraid :) makan makan
makes us live happily ever after ^^
haha . ye ke ? buruk laa gemok tapi pendek . huhu

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…