something to tell

salam .
olla warga blogger sekalian ?
doing fine ? sorry coz about a week jugakk laa kan tak update segala info semasa terkini . cehh ayat nak bling bling . haha . tade laa . just a little bit busy sejak dua menjak tiga menjak menjadi wanita bekerjayaa gitu :) haha . bnyak laa ekau nye bekerjaya fifie . haha . btw , aku tak pasti entry ni panjang or tak , kalau sudi bace laa . kalau tak sila tekan "ctrl + W" settle :)

first thing first , INTERBIUWWW .
hurm , what can i say about thiss huh . **weyhh fifie cukup cukup laa dengan kebajetan andaa tuu . perasann lebihh jeh . haha. okay , straight to the point . aritu aku ade mohon satu keje nih kat yayasan bla bla bla . siyesly , i thought tak dapat tauu . fuhh , name pun yayasan kann . of cozz laa dy nak pekerja pekerja yang macam dahh berusia sket annn . *perasan muda lettew . hee ^^ tak kesah la pape pun , tapi seriusly aku tak pk aku dapat job tuu even for an interview . then aku pegi laa apply balik kerja lame aku as cashier kat petronass tuu . haha . terus masuk keje beb . almaklumm laa . dah kenal lame . dulu men guli same same . *ceyh menipu :P one day aku tengah sebok sebok layan customer ni , tetbe , ade num tak dikenali call. sekali kau tahuu ape ? si yayasan tuu call suruh pegi interview esoknyaa . huaa tanak cuak plak kan waa cakap luu . secara ringkasnya , interview tuu dy buat dua bahagian . first komputer . haa ! aku lupa nak cakap . kat situu bila dah sampai baruu aku tahu , keje tuu keje key in data je punnn . haha. so , kat interview bahagian komputer tuu , dy suruh key in data bape bnyk laa kan in 10 min . fuhh , i thought susahh tapi bolehh laa . hee :) then part two . baru laa interview face to face ngn pengarah si yayasan nihh . fuhh cuakk doe . rase macam nak balik tak pergi interbiuu punn tape aaah . haha dah laa aku org keduaa . tak sempat tanye pape laa kan dekat org pertama . kau tahuu , si pengarah tuu siap nk tnye isu semasa. mak aii . aku dah laa ta bace surat khabar . last last aku ngaku jelaa tatau ape ape . kite kenaa la JUJUR ann :) haha , btw , interbiuuu tuu quite nice laa . pengalaman laa siot . fes time . HAHA .

secondly , LESEN KERETA 
hailaaa . orang lain buat lesen umur 18 , aku ni haa , dah 19 baruu laa terhegeh hegeh nak buat lesen . aiyaa malu maa . rase mcm dah tuaa . haha , pape pun semalam aku baru pi buat ujian berkomputer . kau tahuu malam tu ngn pagi semalam laaa aku baru terhegeh hegeh nak bace buku yang diaa bagi tuu . soo , aku pergi ujian berkomputer tuu dengan ilmu yang sangat sedikit di dada . tapi syukur alhamdullillah , past laa jugak kan even cukup cukup makan jehh . aku dapat 44/50 . haha. sangat sedikit ye kawan . adek aku amek lesen punn dapat 45 . hahaha . untunglaaa lebih satu mata je punn :P haha . pastu khamis nii baru laa nak g ceramah 6 jam .  bapak bosann baii . grr . ade volunteer taak nak teman aku ? tade ? okbai .

third , ABOUT MY PERSONAL LIFE
yang ini aku tak nak cakap banyak , sebab hidup aku memang penuh dengan kekecewaan . haha . sengal kan ? tapi , tape laa . bak kate org , i'll try to live my life to the fullest . even kadang kadang orang boleh perasan dengan aku nye fake smile , tapi aku tetap nak jugak rasa happy tuu . tapi aku still nak nytakan kat sini yang aku masih sayangkan dia .

lastly , RESULT .
ohh bile dikire dengan jari , rupenye adaa lagi 2 hari jeh lagi nak ke 18 MAY 2011 . kau tahuu tarikh ape tuu ? tu laa tarikh keramat untuk bbudak matrik . result keluaar oii . then kne isi upu segala bagai . soo , berdoa je laa untuk yang terbaik . aku tahuu aku tak buat yang terbaik untu final harituu sebab bnyk bnde yang berlaku dlm waktu terdekat tuuu . so , aku hnye berusaha setakat mne yg aku mampu then aku beserah je laa. tapi serius aku cuaak derr . sape tak cuak ann . so , untuk dia : hope result awk baik baik je laa :) jangan lupa bagitahuu tau .

dah laaa . penat pulak aku taip pnjg njg nih . nt ape ape , aku update lagi . bubye :)

Comments

Wanie said…
fifie..lawa gile blog ko!hee..gudluck result pspm nnti..n lepas ni..xnk fake2 smile lg tao..kena senyum btol2..bru comey..hehe =))
haha . okay ookay . senym :) tak perlu kate ape ape :)

Popular posts from this blog

Fifie Pergi Krabi: Part 3 - Hari Pertama

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

mungkin minda menjadi terlalu penat