Skip to main content

something to tell

salam .
olla warga blogger sekalian ?
doing fine ? sorry coz about a week jugakk laa kan tak update segala info semasa terkini . cehh ayat nak bling bling . haha . tade laa . just a little bit busy sejak dua menjak tiga menjak menjadi wanita bekerjayaa gitu :) haha . bnyak laa ekau nye bekerjaya fifie . haha . btw , aku tak pasti entry ni panjang or tak , kalau sudi bace laa . kalau tak sila tekan "ctrl + W" settle :)

first thing first , INTERBIUWWW .
hurm , what can i say about thiss huh . **weyhh fifie cukup cukup laa dengan kebajetan andaa tuu . perasann lebihh jeh . haha. okay , straight to the point . aritu aku ade mohon satu keje nih kat yayasan bla bla bla . siyesly , i thought tak dapat tauu . fuhh , name pun yayasan kann . of cozz laa dy nak pekerja pekerja yang macam dahh berusia sket annn . *perasan muda lettew . hee ^^ tak kesah la pape pun , tapi seriusly aku tak pk aku dapat job tuu even for an interview . then aku pegi laa apply balik kerja lame aku as cashier kat petronass tuu . haha . terus masuk keje beb . almaklumm laa . dah kenal lame . dulu men guli same same . *ceyh menipu :P one day aku tengah sebok sebok layan customer ni , tetbe , ade num tak dikenali call. sekali kau tahuu ape ? si yayasan tuu call suruh pegi interview esoknyaa . huaa tanak cuak plak kan waa cakap luu . secara ringkasnya , interview tuu dy buat dua bahagian . first komputer . haa ! aku lupa nak cakap . kat situu bila dah sampai baruu aku tahu , keje tuu keje key in data je punnn . haha. so , kat interview bahagian komputer tuu , dy suruh key in data bape bnyk laa kan in 10 min . fuhh , i thought susahh tapi bolehh laa . hee :) then part two . baru laa interview face to face ngn pengarah si yayasan nihh . fuhh cuakk doe . rase macam nak balik tak pergi interbiuu punn tape aaah . haha dah laa aku org keduaa . tak sempat tanye pape laa kan dekat org pertama . kau tahuu , si pengarah tuu siap nk tnye isu semasa. mak aii . aku dah laa ta bace surat khabar . last last aku ngaku jelaa tatau ape ape . kite kenaa la JUJUR ann :) haha , btw , interbiuuu tuu quite nice laa . pengalaman laa siot . fes time . HAHA .

secondly , LESEN KERETA 
hailaaa . orang lain buat lesen umur 18 , aku ni haa , dah 19 baruu laa terhegeh hegeh nak buat lesen . aiyaa malu maa . rase mcm dah tuaa . haha , pape pun semalam aku baru pi buat ujian berkomputer . kau tahuu malam tu ngn pagi semalam laaa aku baru terhegeh hegeh nak bace buku yang diaa bagi tuu . soo , aku pergi ujian berkomputer tuu dengan ilmu yang sangat sedikit di dada . tapi syukur alhamdullillah , past laa jugak kan even cukup cukup makan jehh . aku dapat 44/50 . haha. sangat sedikit ye kawan . adek aku amek lesen punn dapat 45 . hahaha . untunglaaa lebih satu mata je punn :P haha . pastu khamis nii baru laa nak g ceramah 6 jam .  bapak bosann baii . grr . ade volunteer taak nak teman aku ? tade ? okbai .

third , ABOUT MY PERSONAL LIFE
yang ini aku tak nak cakap banyak , sebab hidup aku memang penuh dengan kekecewaan . haha . sengal kan ? tapi , tape laa . bak kate org , i'll try to live my life to the fullest . even kadang kadang orang boleh perasan dengan aku nye fake smile , tapi aku tetap nak jugak rasa happy tuu . tapi aku still nak nytakan kat sini yang aku masih sayangkan dia .

lastly , RESULT .
ohh bile dikire dengan jari , rupenye adaa lagi 2 hari jeh lagi nak ke 18 MAY 2011 . kau tahuu tarikh ape tuu ? tu laa tarikh keramat untuk bbudak matrik . result keluaar oii . then kne isi upu segala bagai . soo , berdoa je laa untuk yang terbaik . aku tahuu aku tak buat yang terbaik untu final harituu sebab bnyk bnde yang berlaku dlm waktu terdekat tuuu . so , aku hnye berusaha setakat mne yg aku mampu then aku beserah je laa. tapi serius aku cuaak derr . sape tak cuak ann . so , untuk dia : hope result awk baik baik je laa :) jangan lupa bagitahuu tau .

dah laaa . penat pulak aku taip pnjg njg nih . nt ape ape , aku update lagi . bubye :)

Comments

Wanie said…
fifie..lawa gile blog ko!hee..gudluck result pspm nnti..n lepas ni..xnk fake2 smile lg tao..kena senyum btol2..bru comey..hehe =))
haha . okay ookay . senym :) tak perlu kate ape ape :)

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Fifie Pergi Krabi: Part 3 - Hari Pertama

okay finally here it is. part threeeeeeeee. nyumtett. hahaha. okay jom sambung. kat sini aku CUBA kayy CUBA cerita secara ringkas ape yang aku buat sepanjang tiga hari penuh kat sanaaa.
Hari Pertama:
disebabkan kitorang sampai awal pagi dan terus setuju nak buat aktiviti pakej 7 sunset island hopping, van terus bawak kitorang ke hostel untuk check in. tapi malangnye, kitorang tak boleh check in awal since ada orang lagi dalam bilik. tapi bernasib baiknye, orang yang jaga hotel (aku panggil dia sisturr je la eh haha) tu bagi kitorang lepak kat satu bilik kat depan tuu sementara nak tunggu van pickup pukul 2 camtu if aku tak silap lah. erghh tak ingat lah.
tapi takde laa tunggu lama pon. sebab tetiba dalam kol 11 lebih camtu sisturrr tu dah bagi check in yelahh agaknya dia pk semak betul beg2 budak2 ni kat bawah. hahaha so kitorang pon check in laa dalam pukul 11 lebih camtu. so tunggu punya tunggu and sempat lah tido semua, van pon pickup laa kitorang kat hotel terus bawak kitorang ke…