Skip to main content

aku memang batak

holla !

eyh kau ingat ini kat itali ke nak hollah bagai . ok ok . i'm sorry :) my bad :D btw , assalammualaikum :)

sedar tak sedar hari ini dah 16 JUN 2011 . and harini bersamaan hari Khamis dah aku pun baru tersedar dah 15 hari aku tak mengarang kat blog sampah nih . ** hailaa fifie kau baru sedar ke ini blog sampah . follower pun tak sampai berapa . hehe . ape aku kesah . aku buat blog ini bukan nye nak kejar femes ke ape . tapi aku buat blog ini sekadar nak berkongsi segala benda yang berkaitan dengan hidup aku and alhamdullillah , aku masih kekalkan nawaitu aku tu sampai ke arini . #syukur .

sedar tak sedar jugak , arini umur aku dan 19 tahun bersamaan dah 20 tahun mak ngn ayah aku berkahwin . dengan rasminya kat sini aku nak ucapkan , SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN MAMA NGAN AYAH :) hee dah 20 tahun kann . waaa , hope sampai kekal ke akhir hayat tauu . kalau boleh akk nak mama ngn ayah tengok akak kahwin n dapat anak sume . nak mama ngn ayah sempat tengok cucu first . ceywaahhh ! sumpah batak gilaa fifie nih , berangan tak habis ! tehee :) tak salah kan *winkwink

arituu aku ade cte tak aku ada mohon sambung study kat unikl ? tade ekk ? ntah . haku punn tak hengat . ntah sejak bile jadi pelupe ntah . tapi ape aku nak tekan kan kat sini . aku dapat tawaran tuu . dapat course ape ? biarlaahh rahsia *hehe . tapi aku kan . aku kan . aku kannn tatau laaa nak pergi ke tak . sebab sebab , aku nak jugak tggu keputusan UPU aku tu haaaa . sebab aku kalau boleh nak course yang aku mohon kat UPU tuuu . err , doakan ape yang terbaik untuk aku ehh ? thank you so much .

haaa. aku rasa aku tak pernah cte lagi kan hape keje aku kat YNS tuu ann . ape procedure nye sume annn . tape , tu korang tggu next entry , sebab aku rase macam eksaiteddddd giler nak cte korang pasal kerjaa aku yang macam batak nih . nasiblaahh aku ni penyabar . #okay aku tipu :D

dah laaa . aku rasa aku dah terlebih mencurik masa kerja akuu ni haaa . nak tahuu sebab ape ? sebab server kat .........  macam haremmm . hehe . terpaksa jugak cakap tanpe berselindung . btw , thanks for drop by . jasamu dikenang . cewahhh . bye bye :D


p/s penaja : entry takde kena mengena dengan tajuk . mesti korang rasa apa-yang-budak-sengal-ni-cakap-an ?

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…