Skip to main content

kerana diriku begitu berharga

salam

okay bulan ini aktiviti aku sangat terganggu sampai aku takde kesempatan untuk mengupdate blog sampah nih . hailaaa . cuba cuba la bersyukur fifie sebab kau masih hidup di bumi Allah pinjamkan kat kau nih . #alhamdullillah . okay , pendahuluan yang agak memuhasabahkan diri . err , betul ke grammar aku ? aa tak pelah . cikgu bm aku tak singgah baca blog nih punn . #yekyekje .

nak tahu ? petang jumaat hari tu , senak enak aku makan toaster twister kat KFC tu haaa , tetbe je , perut aku saked , akcelli , dah saked dah before tuh , saje aku nak mention yang aku makan kat KFC . **okay pelempang sebijik untuk aku . alaaa . nak bergurau pun tableyyyy . then , dipendekkan citer , after aku saked perut muntah muntah macam nak pengsan time tuhh , ade akk kat tempat keje aku tuhh , bawak laa aku g klinik . sampai jeh kat klinik , doc cek cek sume , dia kataa kne bawak hospital . ade dua possibility . fes , appendix . second , masalah peranakan . haha . aku bila dengar masalah peranakan tu aku rasa , omg-ape-bala-yang-datang-dalam-hidup-aku-ni-kan? then diorg bawak laa aku g hospital . sakit sakit perut pun aku cuakk derr bile dengar masalah sebegitu seriuss . seriuss takut . sape tak takut derr bile dengar ade sakit macam tuh . gigil doe lutut . kau ape tawukk !

then sampai jeh hospital siap pegi bahagian kecemasan sume tau . pendek cte , petang tu jugak kena tahan wad , kena puase than sewajibnya tidor hospital . errr , seumur hidup aku tak pernah terlintas la plak kan aku akan tdo hospital melainkan after aku melahirkan anak jeh nanti . #perancanganmasadepan . hehe .then dipendek pendek dan dipendekkan lagi , after doc amek darah , cucuk tang sana cucuk tang sinni , genap 3 hari aku puasa , hari ahad malam aku dibedah . fullamak . ni gua nak cter kat lu pengalaman masuk bilik bedah .#eksaited

masuk jeh bilik bedah aku dah bau darahh . kalau ko la kan , ape kau rase ekk ? fuhh aku pun tatau la nak cakap macam mane perasaan aku time tuu , then . doc pun mula laa menjalankan kerja diorg . pasang wayar tu wayar ni , then pasang alat bantuan pernafasan n last inject ubat bius . then aku trus tak sedar . aku dibius mati . mmg tak sedar langsung laah kan . then bangun bangun jeh , aku rasa saked kat perut aku , n badan aku menggigil . perkh wa cakap lu , wa gigil bukan sebab sakit doe , wa gigil sebab sejuk . sumpah aku cakap bilik bedah tuu sejuk gilaa! aku tatau laa cmne doctor doctor tuhh boleh bedah dlm keadaan yang sangat sejuk ituu . mybe sebab aku tak berpakaian dan hanya diselimut je kan . ntah , yang pasti agak lame jugak laa badan aku nak benti gigil .

then kuar kuar jeh , aku nmpk mak aku . doc cakap mmg betul aku kena apendik n perut aku ditebuk 3 lubang . fuhh nasib baik dy tebuk 3 lubang . kalau dy belah panjang panjang ? niaya aku . arini punn tak tulis blog lagii tahuk ! tu aa aku nak cte pengalaman aku sepanjang ari jumaat sampai laa ari isnin petang tuu aku dan discharge . dah boleh keluar . tadi aku dah boleh cuci lukaa . kejap je kann ? tapi bahagian dalam perut aku still saket lagi . nak gerak punn macam orang pantang jeh . kalau tengok keadaan aku serius korg tergelak . tapi nak wat cmne ann . terima je laa dugaan yang tuhan bagi ni . n alhamdullilah everything berjalan ngn lancar .

**sorry gambar tak dapat letak . blog ni gilaa . #bengang

p/s : thanks to my those friends yang sudi doakan aku sume . aku sayang korang sangat sangat !
p/s/s : kesian mira elliana siap buat entry untuk aku . risau sangat . sekarang aku dah sehat . kau boleh senyum sayang :)

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…