Posts

Showing posts from December, 2011

goodbye 2011 , welcome 2012

Image
salam :)
tak sangka , malam yang selama ini terasa singkat menjadi panjang malam tadi . tak sangka hari ini hari terakhir pada tahun 2011 dan malam ini merupakan malam terakhir 2011  malam ini ada BBQ  mengharap semua berjalan dengan baik  tapi bukan itu sahaja yang aku harapkan
aku mengharapkan lebih dari itu  mengharap supaya hari ini menjadi hari yang bersejarah untuk aku  31.12.2011 yang akan diakhiri dengan kebahagiaan  hopefully :') tak mintak lebih dari ituu
Selamat Tahun Baru jadikanlah segala yang terjadi pada tahun 2011  sebagai pengalaman yang paling bermakna :)


27 yang menenangkan

assalammualaikum :)
and hello :)

sebelum memulakan aktiviti lain pada hari ini , aku memulakan dengan mengonlinekan diri , dan menulis di blog yang tak seberapa ni .

fuhh sedar tak sedar , another 3days jee weyhh nak masuk tahunn baru . err , taknak boleh ? cuz i'm getting older than yesterdaayy . hua hua hua :D ohh , sangat tidak percaya okay , dah nak 20 sudahh meyh ! rasa macam semalam baru amek UPSR ! heh , itu tipu :) ngahahaha ~

semalam ade aktiviti tak dirancang oleh aku dan roommate aku hajar . kelmarin ade budak section 1 ( aku section 2 ) course aku plan nak keluar semalam  (27.12) untuk melepaskan tensi laa konon kann sbb dah tensi sangat belajaarr **belajar la sangat** . then disebabkan aku ngn roommate aku (hajar) ni dah keluar pada 26.12 , so , takde laa merancang nak ikut sekali kannn .

tapi disebabkan masalah teknikal yang dialami oleh lagi 2 orang roommate kami , kami pun dengan rela hati mengikuti mereka keluar untuk melepaskan tensi walaupun kami tidak merasa te…

memory of 2011

salam :)

baru sebentar tadi aku tulis entry .
dan tibe tiba aku dapat idea :)
hihi

setelah aku fikir-fikirkan balik , 2011 memberi banyak makna , memberi banyak pengajaran kepada aku . terlalu banyak .

2011

# berpisah dengan seorang lelaki yang sangat memberi impak dalam hidup aku . tak perlu laa aku perkenalkan siapa , kerana aku rasa , mereka yang kenal aku cukup tahu siapa orang yang dimaksudkan .

# masuk rekod dalam hidup aku mengambil tempoh yang sangat lama memegang status SINGLE , ye single . kalau beritahu pada rakan sekolah aku sudah tentu mereka tidak percaya aku sudah memegang setahun status single . dan ya . aku masih single dan belum terfikir untuk menukar status tersebut .

# 2011 tahun terakhir untuk aku memegang status TEEN . yaa . nineTEEN :) haha . nanti dah masuk 20 dah takde dahh gelaran teen tuu . tapi ape ade hal . aku masih tetap muda . #perasan

# aku habis zaman matrikulasi dengan tak berapa jayanya pada 21 April 2011 . dan aku telah meninggalkan semua kenanga…

blur

assalammualaikum :)

alhamdullillah .

aku masih hidup di dunia yang serba indah kurniaan tuhan . dan aku masih diberi peluang untuk menikmati segala nikmat yang diberikan .

hmmph , sedar tak sedar sudahh 3 bulan aku berada di bumi batu pahat . pejam celik pejam celik , err minggu depan final rupanya . dan aku masih lagi sebok mengelamun , dan masih lagi lega menulis blog .
ah , study 24 jam pun tak boleh jugak kann :) tak salah untuk rehatkan minda sebentar .

sebenarnya , aku tak tahu nak update ape dekat blog ni . aku tiada idea untuk menoreh idea dari minda aku yg serba kekurangan ni :') .

cukupla rakan-rakan sekalian tahu , aku masih sihat :)
alhamdullillah .

cukuplah sampai disini dahulu .
ade mase aku update lagi .
thanks !

salam.

karma itu perlu walaupun menyakitkan

salam .

"kadang-kadang kita akan berada diatas dan kadang-kadang kita akan berada di bawah . ye , itu karma"

aku celik je mata dari tidur , aku terus terpikir ayat ni .
lalu aku terus berfikir tentang diri aku .
aku berada di atas atau di bawah sekarang ni .
aku sendiri pun keliru .

tapi setelah di fikir-fikirkan balik .
alhamdullillah .
aku tak perlu bermegah untuk berasa aku di atas sekarang dan aku juga tak rasa sekarang ni aku terlalu stress berada di bawah .
ye .
aku bersyukur .
kehidupan aku stabil .

stabil sangat ke ?
tidak .

kenape ?
sebab aku rasa baru kelmarin aku ditimpa satu lagi masalah perasaan .
tapi
aku tahu ianya hanya perkara kecil .
aku masih boleh bernafas dan masih boleh tersenyum dengan dugaan yang diberikan .
aku bersyukur ,
tatkala aku diberi dugaan yang kecil sebegitu rupa .
rakan aku menerima dugaan yang lebih besar dalam hidupnya .

takziah aku ucapkan kepada salinaatas pemergian ayahnya ke rahmatullah .

dan aku sedar aku tak patut mengeluh dengan dug…

malam menjadi luar biasa

salam :)

menulis waktu begini bukan menjadi kebiasaan buat aku .
kebiasaannye
waktu begini aku sudah lena dibuai mimpi mungkin
atau enak menutup mata tanpa menyedari apa yang berlaku di sekelilingnya
atau mungkin mati sebentar bukan ?

ntah bagaimana
kerja yang perlu dihantar keesokan hari
menyebabkan aku terpaksa bersengkang mata
dan mungkin juga menyebabkan aku mula merepek .

hehe . saje je tuu nak gempak gempak . konon nak berpuitis segalaa . boleh jalanlaaaa labuu ! haha . mesti pelik kan aku tak tido lagi time time cenggini . ni sume ASSignment nye pasal derr . dan macam kau baru kenal la pulak kan fifie izyani roslan sape . 2 tahun lebih tulis blog jadi follower dia takkan lu tak tahuu beb . minah yang suka buat kerja last minute tuu . haa . tu laa aku :D hehe

mungkin sedikit pelik sebab aku mula menunjukkan minat untuk menulis blog kembali walaupun jiwa blogger semakin berkuran . haaa . tak paham kan ayat aku ? tehee . takpe . tak kesah . ntah laa , mungkin hidup aku makin ceria…

muncul

oh hell-o :) assalammualaikum :D
haii . sudah lama aku tak menjenguk blog kesayangan aku ni . sehatkah beliau . sakitkah beliau . sungguh . sungguh aku tak mengambil tahu . kesian sungguh beliau . bukan aku sengaja untuk membiarkan . bukan sengaja untuk aku menganaktirikan . bukan sengaja untuk aku meninggalkan . sungguh aku kekangan waktu . demi mengejar cita cita dan matlamat , aku terpaksa melupakan sebentar akan kehadiran blog ini . sungguh aku meminta maaf . 
wahhh . berbungaa ayat gituu bukan ? heheee , dah lama tak bermadah pujangga . dah lama tidak menaip meluahkan rasa . sangat lama . boleh dibilang dengan jari dalam sebulan hanya berapa kali aku mengemaskini blog kesayangan aku ni . ye , aku mengaku aku rindu . rindu untuk meluahkan rasa . rindu untuk berkongsi cerita . takkan mereka tahu bagaimana perasaan aku tika ini 
FINAL . yeahh , final semakin menghampiri , dan aku masih berfoya-foya dengan dunia khayalan yang aku cipta sendiri . **apakah ? nothing much to say . i dunno…