Skip to main content

27 yang menenangkan

assalammualaikum :)
and hello :)

sebelum memulakan aktiviti lain pada hari ini , aku memulakan dengan mengonlinekan diri , dan menulis di blog yang tak seberapa ni .

fuhh sedar tak sedar , another 3days jee weyhh nak masuk tahunn baru . err , taknak boleh ? cuz i'm getting older than yesterdaayy . hua hua hua :D ohh , sangat tidak percaya okay , dah nak 20 sudahh meyh ! rasa macam semalam baru amek UPSR ! heh , itu tipu :) ngahahaha ~

semalam ade aktiviti tak dirancang oleh aku dan roommate aku hajar . kelmarin ade budak section 1 ( aku section 2 ) course aku plan nak keluar semalam  (27.12) untuk melepaskan tensi laa konon kann sbb dah tensi sangat belajaarr **belajar la sangat** . then disebabkan aku ngn roommate aku (hajar) ni dah keluar pada 26.12 , so , takde laa merancang nak ikut sekali kannn .

tapi disebabkan masalah teknikal yang dialami oleh lagi 2 orang roommate kami , kami pun dengan rela hati mengikuti mereka keluar untuk melepaskan tensi walaupun kami tidak merasa tensi . lalalalalala :)

dengan segera , telefon kete sewa , dan seramai 11 orang kitorg keluar semalam selepas zohor . aktiviti dimulakan dengan bermain boling di summit , batu pahat . aku mulaa ingat main satu game je . aku ni dahh laa tak berapa sangat nak main boling kann . longkang manjanggg . tuptup budak ni cakap main sampai 3 game . hamek kauu ! dan aku laaa antara orang yang tercorot markah nyee . sob sob sob .

pastuu , dah habis main boleh , kitorg g pantai minyak beku . ceitt . aku hengat dekat laa kan pantai tuu  . rupanyee jauhh eyh . heho . kesian orang yg drive *aku lettew! seriusss penat weyhh .satu badan sakit sakit . kat sana photoshoot segala , and dunno why , semalam aku takde rasa teringin nak masuk dalam gambar , even memang sebelum ni aku teringin nak shoot kat pantai . hmm mybe , camera dia kot :')

last , after maghrib , kitorg gerak makan steambot kat area pura kencana , bp . kat situ bayar RM18 , sorang , and korang makan laa sampai puas . takde limit . agak2 kenyang then lapar balik , g tambah ! HAHA . tapi kalau korang membazir , setiap pembaziran sebanyak 100g akan dibayar RM5 . tapi kalau dah ade 4 orang perempuan dan 7 lelaki yang pelahap , memang tak laa kan membazir . lagi ditambha ditambah ade laaa -.-'' . heeee AMPUN !

btw , penat tak penat jugak laaa . awal gak aku tido semalam and now padan muka . sakit tangan sebab main boling , sakit badan sebab penat 2 hari keluar berturut . padan muka dan sekian terima kasih :)

salam .

p/s : dunno why tak boleh masukkan gambar . damn :(

Comments

bannie said…
kalau sorg 18rgt,byk sgt nk kne makan tu,,,,nanti bawak aku g sana!!!nak try gak!
la....minyak beku tu sebelah kg aku je...huhuhuh...
laaa , aku tatauu punn kampung kau kat situu . hihi , okay okay :) kau masuk u bulan 3 kann ? sem 2 nanti aku bawak g situu okayy :) makan kat situ ! banyak gile makanannn !!

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…