Skip to main content

malam menjadi luar biasa

salam :)

menulis waktu begini bukan menjadi kebiasaan buat aku .
kebiasaannye
waktu begini aku sudah lena dibuai mimpi mungkin
atau enak menutup mata tanpa menyedari apa yang berlaku di sekelilingnya
atau mungkin mati sebentar bukan ?

ntah bagaimana
kerja yang perlu dihantar keesokan hari
menyebabkan aku terpaksa bersengkang mata
dan mungkin juga menyebabkan aku mula merepek .

hehe . saje je tuu nak gempak gempak . konon nak berpuitis segalaa . boleh jalanlaaaa labuu ! haha . mesti pelik kan aku tak tido lagi time time cenggini . ni sume ASSignment nye pasal derr . dan macam kau baru kenal la pulak kan fifie izyani roslan sape . 2 tahun lebih tulis blog jadi follower dia takkan lu tak tahuu beb . minah yang suka buat kerja last minute tuu . haa . tu laa aku :D hehe

mungkin sedikit pelik sebab aku mula menunjukkan minat untuk menulis blog kembali walaupun jiwa blogger semakin berkuran . haaa . tak paham kan ayat aku ? tehee . takpe . tak kesah . ntah laa , mungkin hidup aku makin ceria . mungkin .

err mungkin sebab ade org dtg merisik ?

hahaa . status fb takley blaaa . serius weyh . bukan nye betol pon ade org dtg merisik . itu hanyalah pertanyaan semata2 sebab minah yang tulis blog ni konon gatal nak kahwen  . tapi ape salahnye kalau betul kan kan kan ? soo , bile dah kahwen , takde laa org nak lukakan hati aku lagi kan .

**makan dalam**

ntah laaa . aku harap mereka mereka yang konon takut hatinya dilukai oleh aku tu , yang konon "cintaku bukan untuk dipersendakan" tuu , anggap je laa , aku dah jadi tunangan orang . cewahh amboi ! haha  tak payah laa nak bermadah bagai kalau belakang kau dgn perempuan lain weyhh ! hehehe :D

dah dah . aku dah makin jauh tersasar ni . mata aku pun dah mengantuk . later aku update lagi okayy :)

adios :D


bilakah aku dapat senyum seikhlas hati macam ni lagi :')

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…