Posts

Showing posts from January, 2012

period pain ?????

Image
assalammualaikum
hai hai hai !
haaaa !! silaa laa tahu aku telah diserang penyakit yang menyebabkan aku seperti di atas . sungguh aku sangat tidak menyukainyaa . okay kali ni punyaa sakit mmg gua taleyy describe beb . serius sakit . nampak taakk minah kat atas tuu ? nampak tak muka dia cmne ? ha ! muka aku lagi teruk dari tu . sila takpayah imagine . 
dan selalunya , bila bercakap pasal period pain ni , mesti orang akan cakap .
"eh , kau pergi laa makan ubat yang boleh hilangkan sakit tuu . alaa yang kaler pinkpink tuu ."
dan aku dengan segera membuat muka yang sangat jijik sambil berkata dalam hati
'eh hello aku tak makan ubat okay !' padahal secara kasar aku cakap "oh okay thanks" lalu blah dari situ dan melupakan cadangan beliau . muhehehbehehe  *sila gelak dgn selekeeh .
ohhh , aku lupaa nak tanyaa . haaa ! korang tauu tak cmne bentukk ubat tuu ? haaa cmni cmni .
haaa cenggini laaa ubatnyee 
so , for those guys yang bila gurlfie diorg sakit macam nak mam…

segmen memasak 1 !

Image
assalammualaikum and holla !

i'm back !! hoyeah hoyeah ! ya ! kali ini aku kembali bukan untuk cerita cerita yang boleh buat korang muntah hijau . tapi aku kembali untuk segmen masak memasak untuk pertama tama kalinyaa ! yeayyyy !! hehe . eksaited bukan ?! ye . aku sangat eksaited , sebab umur dah 20 , baru nak belajauu masak . apakah ? -.-''

okay yee kengkawan sekalian . aku takde nye nak buat resepi yg senang2 , sebab korang mesti lagi terer , mahir power dan sewaktu dengannyee laaa kan . so , aku just nak share resepi , Ikan Siakap Sweet Sour :) dah jangan nak banyak cakap . moh lerr kite masuk dapur :D

fes of all , u'olls , kite haruslaaa memerlukan bahan bahan mentah seperti .

- ikan siakap (sudah tentu)
- minyak *kalau takde minyak cmne nak masak an an an .
- bawang besar , bawang merah , bawang putih yang dah siap blender *aku lagi prefer blend bebanyak , so nanti nak masak benda lain senang :D hehe
- cili boh *korang ade nama gelaran lain ke ?
- gula dan garam
- sos …

trip ?

Image
assalammualaikum .
hello !
sila tahu bahawasanya aku sekarang tengah bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan !
yeahh , sesungguhnyaa aku tengah bosan sekarang ni , and thats why i wrote here . muahahaha ! and yes ! i am SELFISH ! sebab ape ? sebab bila dah bosan barulaaa aku terhegeh-hegeh nak update blog . danggg ! kesian blog aku nih . tapi yes again . aku admit , aku sayang kat bloggg aku ni haaa even aku cari dia time aku tengah depressed , sedih , marah , and BOSAN !
heyy ! aku tekan kan sekali lagi aku bosan ! HAHA
okay . stop with that . akcelli an an an . i nak cite something nih kat u'olls ! semalam hari yang penuhh dengan aktivityy tauu u'olls ! pagi pagi lagi i dah ajak mama i g memane laah yang patut . then plan punye plan , kami semuaa pigiiii kee WetWorld Pedass !! yuhuuuu ~ 
cehh , gedikk kauu ~ hehe . nampak macam eksaited kan kan ? padahal takde laa eksaited mane . disebabkan tahap kebosanan sudah makin meninggi , aku punn mengajak laa mama aku yang ca…

fresh air

Image
salam !
haaa , jangan keliru dgn benda aku nak update , dengan tajuk yang diberikan . aku takdo idea nak letak hape . haaaa ! amacam ? cantek tak ? cantek tak ? cantek tak blog aku ? fuhh gabungann yang mantop dan diberikan dengan nafas baru . HAHA , ayat nak hebat jeh ! okayy , dalam blog aku yang 'baru' nih ade kaler hitam , pink , turqoise , purple and biru . KAN ? haaa , tetibe aku suka minat gilaaaaaaa kat kaler2 soft cmneyhh . kau ado ? HAHA . kau tak suka takpe . janji aku suka . muahahahah !
eh , aritu aku g city park tauu . amek gambar sume after tengok wayang dgn memembe aku . saja lepas gian photoshoot . huhu , membe aku ni je laaa yang baik hati bawak D80 beliau dan kami bermain tembak tembak disana . so , aku nak kongsi gambaaa aku kat sini . takdo cantek manooo punn ! hehe :)







sesungguhnya aku memang tak pandai mengedit dan kau tak payah dok dok buat terkejut tengok gambar aku yang last yang macam atau memang nenek kebayan yan yan yan tuuu . HAHA . dan kau plak j…

ronggeng ronggeng

Image
picture of the day (:

salam :)

tahu tak tahu tak , tadi pagi kan shayee kann ade kann test programmingg gituu , fuh fuh killer subjek awk tawuukk takk ! heho . tapi ape pun , watlek watkool wat segal wat laa kan , jawab je laa kann . yeaayyy , berakhirnyaa test programming , maka shayee semakin menghampiri cuti sem . tapi masih ada satu paper lagi which is Information Technology T___T huuu ~
okayy , bile cik fifie nihh mulaa dah menggedik segalaa alam laa kan , menyampah pulak rasa nak bershayee shayee bagai . kejadaaahhh ~ 
hee , tadi lepass habis je jawab programming , terus laa aku ngn budak fifot (tengah) ngn dak wani (kanan) merancang untuk meraikan kejayaan kami menjawab paper programming tuu . haha , bapak riakk ~ padahal tak boleh jawab punn . 
rancangan ini diutarakan oleh fifot , disokong oleh wani dan dipersetankan oleh aku . muhahaha ! aku berjaya menghasut mereka untuk berboling , berwayang , bershopping dan bermelantak , eh ade ke ? hahaha . tapi serius aku rasaaa legaa…

telah dijangka

salam 
seperti yang aku jangka  permulaan 2012  sangat tidak menyeronokkan  tak seindah yang diharapkan  sangat perit  perit seperti hati ini dihiris-hiris tak ubah seperti mayah hidup jasadnya di bumi walhal rohnya entah kemana sedangkan banyak tanggungjawab yang perlu dipikul semakin keliru dan terus keliru tak sangka aku akan melalui saat perit seperti ini keseorangan