Skip to main content

fresh air

salam !

haaa , jangan keliru dgn benda aku nak update , dengan tajuk yang diberikan . aku takdo idea nak letak hape . haaaa ! amacam ? cantek tak ? cantek tak ? cantek tak blog aku ? fuhh gabungann yang mantop dan diberikan dengan nafas baru . HAHA , ayat nak hebat jeh ! okayy , dalam blog aku yang 'baru' nih ade kaler hitam , pink , turqoise , purple and biru . KAN ? haaa , tetibe aku suka minat gilaaaaaaa kat kaler2 soft cmneyhh . kau ado ? HAHA . kau tak suka takpe . janji aku suka . muahahahah !

eh , aritu aku g city park tauu . amek gambar sume after tengok wayang dgn memembe aku . saja lepas gian photoshoot . huhu , membe aku ni je laaa yang baik hati bawak D80 beliau dan kami bermain tembak tembak disana . so , aku nak kongsi gambaaa aku kat sini . takdo cantek manooo punn ! hehe :)








sesungguhnya aku memang tak pandai mengedit dan kau tak payah dok dok buat terkejut tengok gambar aku yang last yang macam atau memang nenek kebayan yan yan yan tuuu . HAHA . dan kau plak jangan nak dok sebok sebok tanya "apahal banyak sangat gamba minah ni ?" dah tentu aku jawab "eh blog aku , aku punya pasal laaa !" sambil sambil tampaarr usap muka kau ! HAHA . 

p/s : esoknya keluar metro kat city park ada buaya ! apekah ? -.-''

Comments

Hamba said…
Does he miss me?
Yes. I do.
Ara said…
nenek kebayannnn haha
@hamba : and please know , i miss you too !

@ara : woot wwoot . nenek kebayan yan yan yang garang nihh ~ HAHA

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…