Skip to main content

period pain ?????

assalammualaikum

hai hai hai !

haaaa !! silaa laa tahu aku telah diserang penyakit yang menyebabkan aku seperti di atas . sungguh aku sangat tidak menyukainyaa . okay kali ni punyaa sakit mmg gua taleyy describe beb . serius sakit . nampak taakk minah kat atas tuu ? nampak tak muka dia cmne ? ha ! muka aku lagi teruk dari tu . sila takpayah imagine . 

dan selalunya , bila bercakap pasal period pain ni , mesti orang akan cakap .

"eh , kau pergi laa makan ubat yang boleh hilangkan sakit tuu . alaa yang kaler pinkpink tuu ."

dan aku dengan segera membuat muka yang sangat jijik sambil berkata dalam hati

'eh hello aku tak makan ubat okay !' padahal secara kasar aku cakap "oh okay thanks" lalu blah dari situ dan melupakan cadangan beliau . muhehehbehehe  *sila gelak dgn selekeeh .

ohhh , aku lupaa nak tanyaa . haaa ! korang tauu tak cmne bentukk ubat tuu ? haaa cmni cmni .

haaa cenggini laaa ubatnyee 

so , for those guys yang bila gurlfie diorg sakit macam nak mam gila tuuu , silaa laa g cepat cepat beli ubat ni kasik kat diorg suh telan .

tapi aku tak galakkan sangat , sebab aku penah dengar khabar angin khabar angin yang tidak menyenangkan bahawasanya , dengan memakan ubat kaler pink kat atas tuu boleh menyebabkan mandul

*sila besarkan mata , dan sebut kuatkuat "EH YEKE ?"*

ntah laaa nyahhh , mak punn tatauu . sebab mak memang takk makan ubat . bagi aku laaa . the only way untuk aku hilangkan rasa sakit di prut yang mencengkam cengkam dijiwa , adalah TIDUR ! yeee , aku lebih prefer tidur , sebab sakitnyaa hilang . then bila bangunn balik akan rasa sakit balik . dan bila sakit tidur balik dan begitu laah seterusnya . 

APAKAH ?

eh takdelaaahh , aku memain je . tapi bila bangun dari tidur tuu , Alhamdullillah , thanks God , sakit tuu dah berkurangan dan kau boleh laaa meloncat-loncat eh tak bolehh laa melakukan aktiviti harian seperti biasa , InsyaAllah :) depends kat kengkorang laaa . itu aku . muheheheheehe *gelak sambil air liur tekeluarr .

so , kalau nak tahu lebih information pasal period pain atau nama pemesnyee senggugut , bolehh laa g sini dan sini .

tak pun korang boleh laaa google sendiri yee , jangan malas malas okayy , hee bubyee !

p/s : aku rindu dia .

Comments

Anonymous said…
just for the sake of satisfying my curiosity, the link given about langkah mengubati senggugut, is it really effective ?
have you tried it before ?

all the best in surviving your period pain
=)
i dunno whether it is really effective or not . HAHA , just like i said . i prefer to have a nice dream (sleep) rather than anything . huahuahu ~

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…