Skip to main content

trip ?

assalammualaikum .
hello !

sila tahu bahawasanya aku sekarang tengah bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan !

yeahh , sesungguhnyaa aku tengah bosan sekarang ni , and thats why i wrote here . muahahaha ! and yes ! i am SELFISH ! sebab ape ? sebab bila dah bosan barulaaa aku terhegeh-hegeh nak update blog . danggg ! kesian blog aku nih . tapi yes again . aku admit , aku sayang kat bloggg aku ni haaa even aku cari dia time aku tengah depressed , sedih , marah , and BOSAN !

heyy ! aku tekan kan sekali lagi aku bosan ! HAHA

okay . stop with that . akcelli an an an . i nak cite something nih kat u'olls ! semalam hari yang penuhh dengan aktivityy tauu u'olls ! pagi pagi lagi i dah ajak mama i g memane laah yang patut . then plan punye plan , kami semuaa pigiiii kee WetWorld Pedass !! yuhuuuu ~ 

cehh , gedikk kauu ~ hehe . nampak macam eksaited kan kan ? padahal takde laa eksaited mane . disebabkan tahap kebosanan sudah makin meninggi , aku punn mengajak laa mama aku yang cantik berseri seri tuuu pi sanaa ~ HAHA . bawak laaa adek adek aku sume . just entertain myself je punn .

so , sape sape yg tak penah pegi , aku takde laaa sarankan korang g . tapi kalau korang nak g jugak , g laaa . harga untuk orang dewasa RM10 , kanak-kanak RM8 . haaa ! siap ade discount untuk warga emas sume . so , korang boleh laaa g bawak atuk nenek mak ayah adek badek korang sumee . and have a nice family trip kat sanaa :D hehe tapi jangan salahkan aku kalau korang rasa tak seronok . aku pun tak sarankan korang g sana tauu ~ heee . 

haa lupa nak cakap , kat sana special nyee , ade air panas semula jadi tauu ~  

 
sumber : encik google

sumber : encik google

sumber : encik google

woi woi woi ! cte aku tak habis lagi nih . sampai ati korang nak tinggalkan aku an :(

huuu ~ biasalaaa kan . bila dah mandi mesti aaa rasa lapar an ? so , there is .


PIZZA HUT 

jangan jeles u'olls i makan kat pizza hut . fuhh dapnye dapnye dapnye *dengan muka yg sangat annoying* . haaaa , after family trip kat pedass tuu korang bolehh laaa melantak puas puas kat pizza tuuu . serius kenyang and puas . HAHA , aku dah macam promoter plak kat sini . pape pun semalam diakhiri dengan karoke di dataran senawang . fuhh , release tension gua beb ! serius !

so , the conclusion is , i have a such a nice day semalam dengan mama yang sangat sporting bawak kami adek badek . hahaa . oh yee . ayah takde sebab kejee . so . this is it . habis dah cite aku . korang boleh blah dah :D

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…