Skip to main content

battleship !

assalammualaikum and hai hai hai peoples !

BATTLESHIP !



sape yang dah tengok . angkat tangan dan kaki ! cepat cepat cepat !!
okay to , those yang belum tengok , sila sila laa tengok . oh yeayy , of course ! i command you to watch this movie . please please and please go watch it , NOW !

okay , bergurau :)

macam biase , aku nak merepek lagik . so , sape nak baca sungguh terharu saya . siapa yang taknak . tu kat atas ade simbol pangkah . sila tekan dengan senyuman :)

actually , i wanna watch this Battleship thing dengan wani aka roommate aku . memandangkan fifot aka kepalamate aku dah tengok bersama si skandal yang mane ntah-aku-pun-tatau . tapi tapi tapi dan tapi , sedang aku berjalan jalan di Jusco Seremban 2 bersama sama ayah dan mama dan adek dak adek adek tercinta , tak sangka plak ayah aku mengajakk tengok battleship nih . ohh dah tentu aku pun semacam jomlah ayah , bila lagik nak tengok ! sungguh aku terlupa janji aku bersama si wani . 

okay , tu je aku nak cerita . kbye :)

pangg !


*terima kasih sebab lempang saya T___T*

okayy , aku nak review sket laa cite ni . sket je tau . sket jeee . sebab , aku tauu , ramai lagi yang tak tengok ! sila jangan jelly . errrkk jelly ? iyeekk . okayy jealous ! sila jangan jealous okayy :)

citenye awal awal quite slow , then ade adegan adegan yang best dan sudahh tentuu bila berperang tuu yang best . sound aku bagi thumbs up laaa . and fyi (for your information) ini first time kot aku tengok Rihanna tuu berlakon . ke dia ade berlakon dalam cite lainn ? ntahh , tatawuu laa . and , lakonan diaa pun not bad :)

errkk , nak tanya , betul ke kat dunia nih ade alien ? hahaha , bak kata ayah akuu laa kann  "mat saleh nih takde cite perang lain nak buat agaknye , alien jugak yang dilawannye -.-' (<<< ye , ayah aku siap buat muka cenggitu lagik tawukk !) aku pun semacam err-tatawu-la-ayah . 

tapi untuk aku , citer tu best laa sebab aku mmg suka tengok cite cite aksii cenggituu . then kalau tengok cite aksi cenggitu , aku mesti eksaited semacam , then kalau menang aku akan tepuk tangan segala dan menyebabkan orang depan-kiri-kanan-belakang aku semacam budak-ni-dah-kenape . *sila jangan terbayang-bayang macam mane aku ye*

dan cerita itu lebih kurang dalam dua jam setengah cam tuu laa . agak jenuh gak nak habis , tapi sebab aku dah terlampau eksaited , aku cm whaaoooo ~ best gilaaa laa siakk ! *sila nganga mulut besar besar*

and korang nak tahuu ayah aku dalam kete siap tanye kitorang ape tauu,

" nanti ayah nak cadangkan laaa kat produser pengarah dan sewaktu dengannye , nanti gabung semua hero hero yang ade macam batman spiderman sume sume tuu laaa lawan dengan satu benda . kalau akak dapat teka ape bende yang ayah tngah pk tuu , cuba pk ape "benda" yang ayah nak cadangkan . yelaa , lawan alien , alien kalah . ha , cuba teka "

dan aku punn dok laa teka dan terus teka dan terus teka dan korang nak tahuu jawapannye ape ??

"ultraman"

dan sekian sahaja cerita aku harini . selamat menunaikan solat maghrib ye kawan kawan :)
assalammualaikum :)

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…