battleship !

assalammualaikum and hai hai hai peoples !

BATTLESHIP !



sape yang dah tengok . angkat tangan dan kaki ! cepat cepat cepat !!
okay to , those yang belum tengok , sila sila laa tengok . oh yeayy , of course ! i command you to watch this movie . please please and please go watch it , NOW !

okay , bergurau :)

macam biase , aku nak merepek lagik . so , sape nak baca sungguh terharu saya . siapa yang taknak . tu kat atas ade simbol pangkah . sila tekan dengan senyuman :)

actually , i wanna watch this Battleship thing dengan wani aka roommate aku . memandangkan fifot aka kepalamate aku dah tengok bersama si skandal yang mane ntah-aku-pun-tatau . tapi tapi tapi dan tapi , sedang aku berjalan jalan di Jusco Seremban 2 bersama sama ayah dan mama dan adek dak adek adek tercinta , tak sangka plak ayah aku mengajakk tengok battleship nih . ohh dah tentu aku pun semacam jomlah ayah , bila lagik nak tengok ! sungguh aku terlupa janji aku bersama si wani . 

okay , tu je aku nak cerita . kbye :)

pangg !


*terima kasih sebab lempang saya T___T*

okayy , aku nak review sket laa cite ni . sket je tau . sket jeee . sebab , aku tauu , ramai lagi yang tak tengok ! sila jangan jelly . errrkk jelly ? iyeekk . okayy jealous ! sila jangan jealous okayy :)

citenye awal awal quite slow , then ade adegan adegan yang best dan sudahh tentuu bila berperang tuu yang best . sound aku bagi thumbs up laaa . and fyi (for your information) ini first time kot aku tengok Rihanna tuu berlakon . ke dia ade berlakon dalam cite lainn ? ntahh , tatawuu laa . and , lakonan diaa pun not bad :)

errkk , nak tanya , betul ke kat dunia nih ade alien ? hahaha , bak kata ayah akuu laa kann  "mat saleh nih takde cite perang lain nak buat agaknye , alien jugak yang dilawannye -.-' (<<< ye , ayah aku siap buat muka cenggitu lagik tawukk !) aku pun semacam err-tatawu-la-ayah . 

tapi untuk aku , citer tu best laa sebab aku mmg suka tengok cite cite aksii cenggituu . then kalau tengok cite aksi cenggitu , aku mesti eksaited semacam , then kalau menang aku akan tepuk tangan segala dan menyebabkan orang depan-kiri-kanan-belakang aku semacam budak-ni-dah-kenape . *sila jangan terbayang-bayang macam mane aku ye*

dan cerita itu lebih kurang dalam dua jam setengah cam tuu laa . agak jenuh gak nak habis , tapi sebab aku dah terlampau eksaited , aku cm whaaoooo ~ best gilaaa laa siakk ! *sila nganga mulut besar besar*

and korang nak tahuu ayah aku dalam kete siap tanye kitorang ape tauu,

" nanti ayah nak cadangkan laaa kat produser pengarah dan sewaktu dengannye , nanti gabung semua hero hero yang ade macam batman spiderman sume sume tuu laaa lawan dengan satu benda . kalau akak dapat teka ape bende yang ayah tngah pk tuu , cuba pk ape "benda" yang ayah nak cadangkan . yelaa , lawan alien , alien kalah . ha , cuba teka "

dan aku punn dok laa teka dan terus teka dan terus teka dan korang nak tahuu jawapannye ape ??

"ultraman"

dan sekian sahaja cerita aku harini . selamat menunaikan solat maghrib ye kawan kawan :)
assalammualaikum :)

Comments