Skip to main content

dah lama

assalammualaikum and hye :)

hai kengkawan . mohon maaf atas kelewatan mengupdate blog . kesian jugak kat blog ni , sampai dua bulan ditinggalkan . actually , bukan ditinggalkan . just takde benda penting untuk dikongsi bersama . atau aku terlalu kedekut ? naaahhh , its not a big matter kann . korang bukannya baca blog aku . blog ni kan blog suka suki syok sendiri . sentap ?

btw , tatau laa korang perasan ke takk , aku dah tukar laguuu kat blog aku nih . ohh kenape aku tukar ? sudah tentuu aku suka penyanyi diaa . sungguh . cover baik punyaa lagu ' The One That Got Away ' dan sepanjang seminggu dirumah juga akan ku putar lagu nih 24 hours . haha . dasat bukan ?

haaaa , lupa nak bagitahu . setelah 2 bulan aku menjalani semester baru , baru jumaat rituu aku start cuti midsem :) mohon tahu bahawa aku sangat seronok sebab dapat cuti . hehe , aku cakap macam laa aku sorang yang dapat cuti ye dak ?

ohh aku nak bagitahuu , aku dah dapat permission dari ayah aku bawak kete ke uthm tu haaa !! seronok kan ? haa tentulaa seronok untuk aku . sebab tayah susah aku bangun pagi2 nak rebut bas yang ntah tentu ke tidak masa yang ditetapkan tuu . so , aku sukaaaa sangat sangat !

then , aku punn mula laa panjangkan langkah ke UTM, Skudai . first impression aku ? fuhh best laa siot utm nih . sbb ape ? sbb aku dapat rasa suasanan study kat u even aku tak study kat situ -.-'' hahaha . ye laaa , sebab bangunannnye rapat rapat . then redup jee . tak macam uthm . hee aku taknak laa kutuk  kalau nak tahu , g sendiri okayy :)

so , yang tertanya aku bahagia ke dak . alhamdullillah setakat nih aku bahagiaa tersangat dengan kengkawann aku . tak sangka plak banyak aku tersilap langkah sebelum ni . ye aku tekankan , sebelum ni . memang aku betul2 dah tersilap langkah bila rahsia itu terbongkar satu persatu :)

never mind . all the things yang berlaku , aku dah lupakan . then kepada yang terlibat aku nak cakap aku mintak maaf . dan aku pun dah maafkan :)

sampai disini dulu , sebab aku takde idea lagi nak update . cukupla benda jadah ni aku merepek :)

jakun dapat naik puncak utm skudai 

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…