Skip to main content

some annoying story to tell




assalammualaikum and good evening guyss !

psstt : to those yang baca pada waktu pagi , i wish you goodmorning :)

first first first of all , i just want to say HAI HAI HAI ! hee , see ! nampak tak macam dah takde keje , padahal serius terlalu banyak sangat keje yang menunggu . seperti multimedia , titas dan pelbagai lagi . ohh dah kenape ayat sebegitu skema semacam budak darjah enam ?

today , yesss todayy , ye harini . hari isnin . selepas cuti seminggu . dipenuhi dengan kelas kelas . pagi pagi lagi aku dah ponteng kelas titas . muhahehehehahahehe *gelak la cmne korang nak gelak* .

serius malas nak pergi kelas sebab aku tahuu beliau , ye . beliau , akan sentiasa bercakap mengenai modul modul modul dan modul . okayy , sebenarnye modul tuu bukan laa mengandungii nota ataupun segala benda untuk diulangkaji tetapi sangat menghairankan aku , kerana kami semua diwajibkan membelinya dengan harga RM35 . ohh , dah tentu aku bersama kaum kerabat aku , TIDAK MEMBELINYA . fotostat sudahh . tapi sampai sekarang tak fotostat . err apakah ?

dan sekarang , aku mengalami masalah kewangan . ehh , sesiapa boleh tolong aku ? dharapkan dapat membantu aku , dan sudah tentu aku tak mengharapkan daripada ah-long-long-long-long . huuuuuuuuuu T__T . sedih tahu tak . aku punn tatau mane duit PT aku berjalan ke berlari ke merangkak ke mane . serius aku tatau . kau tau ? so , aku sedang mencari part time area batu pahat , johor . sesiapa yang ade contact number , sila bagitau . sekian terima kasih .


ohh , semalam before aku balik batu pahat , aku teman adek aku g temuduga kat uitm lendu . kau tahuu , sampai dua kereta yang g sana . untung ade kakak sebaik aku yang sanggup meneman beliau ke sana . sampai habis aku tunggu tawuk -.-''

dah , sebenarnye , aku tatau nak update ape kat blog cikai nih ==''
soooo soooo sorryyy sesangat sebab aku banyak merepek . insyaAllah kalau ade something yang best aku update lagik . bye :)

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…