Skip to main content

i am twenty !

assalammualaikum and hye !

yesterday was a big bigg bigggg day for me . you know why ? yeahhh , absolutely ! it was my birthdayy yang ke em em em  20 yearss old . haiyaahh . gua sulaa tuaaa maaa . sangat tidak seronok bila dah masuk angka duaaa .

and you know , i got a big surprise from my beloved friends kat uthm tuu . haha , actually , takde laa surprisemane seems i got a big instinct and they all pun takde laa pandai plan sangat . banyak kantoi . but , aku buat buat tatauu je laaa . haha . they're really funny . nak cakap punn bisik2 depan2. tak boleh blaaa .

alhamdulillah ,dah bernafas selama 20 tahuunn dah akuu . tak sangka cepat betul masa berlalu , and really tak sangkaa aku dapat 3 kek for this time punyaa birthday . yepp . seriuss ! . 

see ? 3 kek bukan ?

birthday kali ini aku sambut dengan banyak benda baru yang berlaku dalam diri aku . cukuplaa aku seorang yang tahu mengenainyaaa . dan aku sangat bersyukur kerana diberi kesempatan itu sebelum aku menghembus sebelum aku menemui ajal yang ntah bila aku pun tatahuu :) 

dan terima kasih kepada yang telah mengucapkan kata ulang tahun sumee . may Allah always bless you all . thanks a lot .

semoga aku menjadi muslim yang lebih baik . menjadi seorang yang turut perintah Allah . menjauhi segala larangannya . menjadi anak yang baik . dan menjadi isteri yang solehah suatu hari nanti . eh ?

kbye :)

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…