Skip to main content

Segmen Hi Blogger

assalammualaikum and good evening :D
http://syuk6692.blogspot.com/2012/06/segmen-hi-blogger.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FmlaBc+%28Miles+To+Go%29

hai hai hai korang .
ni first timee aku nak join benda benda alah nihh semua . and for the first time aku join pun sebab contest ni dianjurkan oleh ex-classmate, ex-schoolmate aku , syukri mokhtar :) 

so korang boleh laaa click kat gambar tuuu untuk g kat blog diaa hokayy :)

haa syuk , meh sini aku nak habaq kat kauu . aku sajaa je masuk contest kau nihh , tapi kalau menang ape salahnyee ye dakk ! HAHA . 

syarat first : letak banner kat atas tu dalam blog korang then link kan ke blogg empunya (DONE)
syarat second : follow blog syukri mokhtar (DONE)

next : jelaskan dengan simple bagaimana dan kenapa korang pilih nama blog korang.

ok nama blog aku ialah : fifieizyaniroslan's lovely blog .

kenape aku memilih nama tuu ? yee , sebab nama aku ialah fifie izyani binti roslan dan aku adalah owner kepada blog ni . dah tentu setiap benda ada owner dan begitu jugak blog ni . mesti ada owner nye , dan aku tak suka buat orang tertanya , siapa empunya blog ni , bagaimanakah orang nye . ewww . aku tak bajet hotsentap macam tu . wakakakka :D

and why lovely blog ?
sebaaaaaaaaaaaaab , aku nih seorang yang penyayang . yeahh of course . tapi aku nihh melebih lebih sket penyayangnyee . dah sudah tentuu aku sayang blog aku yang aku ciptasince aku umur 16 tahun . itupus atas dorongan dan semangat syukri mokhtar : orang yang menganjurkan segmen nih . so kredit to him ! *nih bukan segmen bodek ye . harap maklum* 

so , aku dah explain secara simple kot . simple ke ? aa simple laaa . aku buat pun saja2 . tapi kalau menang , terima kasih laaa syukk . hihi . 

dahh , tu jee setakat ni . nanti kalau aku rajin aku join laa mane2 segmen lagi . makaseh syukk !

Comments

ATIQAH said…
dari segmen sama :)

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…