Posts

Showing posts from July, 2012

selamat , kawan :)

Image
dia  seorang kawan yang baik seorang pendengar yang setia seorang yang sentiasa ada bila diperlukan seorang yang sentiasa ceria  seorang yang sentiasa memahami seorang yang menganggap aku sebagai adik . mungkin terkadangnya kakak  seorang yang aku anggap abang even aku lahir dulu daripada dia seorang yang mengada-ngada seorang yang pernah merajuk dengan aku suatu ketika dahulu . lama . seorang yang mungkin aku akan terasa kehilangannya satu hari nanti seorang yang telah mencapai umur 20 tahu pada hari ini
ya , pada 31 Julai 2012 ulang tahun kelahiran 




Muhammad Hazwan bin Ab Rashid

20 tahun dah kau  rasa sangat tak guna aku lupa tentang kau  tentang hari ulangtahun kau  maafkan aku aku tak berniat 
semoga Allah sentiasa merahmati kau  semoga diberi rezeki yang melimpah dan kesihatan yang baik berpanjangan semoga persahabatan ini kekal ke akhir hayat 
terima kasih kerana menjadi sahabat yang baik :)

STOP MOTION

Image
assalammualaikum and good evening !
hye hye uolls . harini iolls nak tanyee uolls berbukaa apa tadi . iolls makan maggie je . nothing much to say , just feeling to write something here . yeahh seriously .
harini hari jumaat , esok hari sabtu , lusa hari ahad . seterusnya hari ape ? ha kau jawab laa sendiri . seriusly , mati aku kebosanan macam ni kat rumah tahuu takk ? aigooo , takde sape sape ke nak bawak aku kuar jenjalan ? berbuka puasa at least ? oopss , puasa ke -.-''
okay tak kelakar
tak , actually aku memang nak mengarut je kat sini . ye seriously aku nak mengarut . so korang takpayah buang masa banyak banyak kat sini okay ? tekan je control+w settled sudeyhh :D
hm hm , nak cakap , isnin ni dah start kelas multimedia . dan aku terasa agak malang sebab aku punya session kelas multimedia adalah pada 2 minggu yang terakhir shortsem . dan utk pengetahuan korang kitorang diberikan satu projek .
*padahal tak masuk kelas lagi dah tahu projek ape . ehem , refer to class lain*
so…

entry tak ter'update' - puasa

Image
PUASA DI BULAN RAMADHAN
Haii assalammualaikum , lama dah aku tak update blog ni . dah masuk bulan ramadhan dah pun kan ? so , aku rasa still tak terlambat utk aku ucapakan selamat menyambut ramadhan al-mubarak . moga ramadhan kali ini kite sama sama lalui dengan penuh makna , barakah dan topup segala yang terkurang :’)
Masuk je bulan ramadhan ni mengingatkan aku tentang zaman aku sekolah menengah dulu . serius , pengalaman puasa kat sekolah memang takkan dilupakan . so , aku rasa entry ni memang panjang la kot sebab aku tetiba rajin untuk bercerita satu persatu kenangan kenangan yang ada dengan aku J so , tarik nafas panjang panjang . kalau taknak baca takpe J tak sentap pun .
Bismillahhirrahmannirrahim , nawaitu saumaghadin an adaa iffadu ramadhaana , hazihissayatillah hita’ala . “sahaja aku berpuasa pada bulan ramadhan wajib ke atas aku kerana Allah taa’la”
Ramai yang tertunggu tunggu kan untuk niat puasa ni . hm , begitu juga dengan aku . tiap2 tahun aku tunggu kedatangan bulan ramad…

sepatah dua kata

Image
assalammualaikum and hye :)
ehem , dah lama aku tak meluangkan masa dengan peneman setia aku ni . almaklumlaa , busy mengalahkan perdana menteri . perdana menteri pun tak sebusy aku . aha .
okay , actually , makin lama makin kekurangan idea untuk menulis kat blog usang ni . tapi nak deactivatekan pulak , terasa sayang . so , aku just biarkan blog ni ditumbuhi segala tumbuhan beracun untuk hidup didalamnya . haiyaaa ~ anyone ? rela hati nak tolong buang segala tumbuhan yang ada ? okay merepek .
hm , for this mean time , aku berada di johor . berada di parit raja , dan masih di uthm . sedang student degree yang lain enak bercuti , aku bersama rakan-rakan se'course' aku pula enak menyambung  cuti di universiti tersayang . nak tahu kenape ?
naah , kalau korang taknak tahu aku still nak bagitahu . aku ade SHORTSEM . ehem . nak tekankan kat sini . kalau korang nak je word shortsem tu mesti korang fikir kitorg ni kena repeat paper kan ? dok eh ! kitorang wajib amek tahukk shortsem n…