Skip to main content

STOP MOTION

assalammualaikum and good evening !

hye hye uolls . harini iolls nak tanyee uolls berbukaa apa tadi . iolls makan maggie je . nothing much to say , just feeling to write something here . yeahh seriously .

harini hari jumaat , esok hari sabtu , lusa hari ahad . seterusnya hari ape ? ha kau jawab laa sendiri . seriusly , mati aku kebosanan macam ni kat rumah tahuu takk ? aigooo , takde sape sape ke nak bawak aku kuar jenjalan ? berbuka puasa at least ? oopss , puasa ke -.-''

okay tak kelakar

tak , actually aku memang nak mengarut je kat sini . ye seriously aku nak mengarut . so korang takpayah buang masa banyak banyak kat sini okay ? tekan je control+w settled sudeyhh :D

hm hm , nak cakap , isnin ni dah start kelas multimedia . dan aku terasa agak malang sebab aku punya session kelas multimedia adalah pada 2 minggu yang terakhir shortsem . dan utk pengetahuan korang kitorang diberikan satu projek .

*padahal tak masuk kelas lagi dah tahu projek ape . ehem , refer to class lain*

so , projek yang kitorang kena buat adalah STOP MOTION . okay stop motion ni , kau kena buat satu video yang terdiri daripada gabungan gambar gambar yang menjadikan sesuatu objek tu bergerak . tatau ? ni video nyee , tengok laaa dulu .


tekan playy tu dulu , baru baca yang kat bawah bawah ni okay ? serius tak menyesal korang tengok :)

so , aku nak mintak bantuan korang , please please please !! ye please ! tolong cadangkan beberapa idea untuk aku buat projek ni ? sebab aku terasa macam idea idea lain yang group aku dah try pk , ramai yang dah buat . ottoke ottoke . so , i hope you guys boleh membantu . please ? 

just tell me jalan cerita and then we'll try my best to do the video .

hm hm , aku rasa tu je aku nak mengarut . tolong ye ? makasehh . sayang korang muah muah kiri kanan :) 

bye , assalammualaikum :D

PEACE!

Comments

eyna said…
group kami wat MV count on me by bruno mars.. tp ada section lain wat sama plak, present hari sama gak lak tu.. T_T... pilih tajuk elok2 yer.. ><
alaaa , jelly gilaa sebab korang dah lepass dahh . hm , nak buatt apee nihh . huhu

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…