Posts

Showing posts from November, 2012

tanggungjawab

assalammualaikum wbt pembaca sekalian :)

okay sambil ditemani lagu-lagu yang aku rasa aku suka dengar bila aku bukak lappy, aku terasa nak menaip harini. tapi tapi dan tapi, kalau korang rasa lagu ni macam mengacau je emosi korang, aku minta maaf dan sila-sila tekan button pause kat bawah tu. tapi kalau taknak baca, unfollow laa aku. kesian nanti korang nak kena baca hapdate dari aku pulak kan :) peace !

ehem. jangan pelik intro aku macam tu. entry kali ni awal-awal aku cakap quite panjang. aku nak cakap pasal tanggungjawab.

as korang korang pernah baca before ni, i have some problems related to my beloved friends. tak. bukan ade masalah dengan diorang. masalah aku sendiri. mainan perasaan aku sendiri yang terkadangkala terasa dipinggir, disisih dan sewaktu dengannya. sadis bukan ? ade aku baca, disaat kita disisih oleh orang sekeliling kita, disaat itulah kita mendekatkan kita dengan pencipta kita. iye itu yang aku cuba lakukan.

so, ape kaitan dengan tanggungjawab ?

ada satu situasi …

perancangan

assalammualaikum semua.

haa dah lama sangat dah ni tak hapdet blog. bukannya ade pembaca pun. kecik hati ini thau. tapi takpe. blog ni masih mendapat tempat dalam hati tak kira dimana juga aku berada. cewah hamboi ayat taknak kalah.

alhamdulillah masih dikurniakan nyawa dan diberi peluang untuk bernafas di muka bumi ni.
selamat tahun baru bagi umat islam di bumi di dunia dan di mana-mana sahaja. semoga dengan terbukanya buku baru dalam hidup kita ni dapat berkurangnya dosa dan lebihkan pahala insyaAllah.

by the way, aku tatahu ape tujuan aku update blog ni pepagi buta macam ni. just terasa nak menulis. teringat. terkenang. dan berkongsi rasa hati di blog ini selain berkongsi luahan rasa dengan tuhan yang maha esa. hee cakap macam bajet2 alim je. tapi manusia juga perlukan perubahan aite. so, i'll try my best untuk melakukan anjakan paradigmaaa. tudiaaa. haha

okay. first aku nak cerita pasal sakit gigi aku yang tak hilang hilang lagi ni. korang ade solution tak macam mane nak hilan…