Posts

Showing posts from March, 2013

pemalas-tahap-dewa-tapi-bangun-pagi

now playing : Just Give Me A Reason by Pink
mood : hungryy hungryy hungryyy

as salam .

cehh sejak bila ntah pepandia nak letak now playing and mood segala tu. saje nak bagitahu yang aku sekarang tengah addicted dengan lgu ni. mihmih :3 now i have a tummy which is hungryy to the max ! ye. aku lapar. homai. memasing masih lagi tido. and you know what ? sekarang pukul 12.12 pm. com'on people. get a life aaaa =.=''

kayy takde motif.

actually i miss home. yes i do. cause you know what ?

selalunyaa kalau korang bangun tido, mesti korang bangun cuci muka and gosok gigi and not forget to mandi to those yang a little bit rajin. kala terlebih rajin boleh laa basuh toilet buat sarapan semua ye dok ?

but but but !

to the people yang pemalas-tahap-dewa-tapi-bangun-pagi macam aku ni, habit nye akan jadi macam ni.

>> bangun pagi
>> unlock phone
>> check all the message
>> open up segala social network yang kau hado
>> get up, gosok gigi
>> keluar bilik

Putrajaya

Image
Assalammualaikum dan Hai !
Sementara menunggu makanan tengah hari yang dimasak oleh cik Fifie Rashid, meh aku nak cerita sikit. sikit je tak banyak pun. kalau rasa nak baca, baca laa :) taknak baca takpee. eh kejap ! nak masak nasi !
** lima minit kemudian**
nak mood gedik ? okay kite try.
jap. nak cerita pasal ape eh ? ohh okayy baru teringat. kite nak cerita pasal kite pergi putrajaya semalam. sebenarnya last minute punya join tu. tetiba je kak z nie dia offer kite ngn wani and fifot. tapi time tu wani takde. so tinggal berdua je dengan fifot. last minute punya join untuk ke Putrajaya di bawah program "IM4U bersama Perdana Menteri". 
**okay intro dah panjang. **tarik nafas **hembus

program tu bermula pada pukul tujuh ke lapan pagi macam tu. tapi untuk pengetahuan awak semua, kitorang dari UTHM ni gerak pukul enam empat puluh pagi waktu Malaysia. so, korang boleh fikir sempat ke tidok nak join sekali program tu. so of course. malangnya kami sampai lewat. around pukul 10 ca…

the moment

the moment when you meet someone and you never thought that you will fall for him.

the moment when you had ignore someone for a moment and now you think you had fall for him.

the moment when you think how you can get his eyes his heart his ears on you.

the moment when you keep texting untill you didnt realiza you have an ugly smile on your face.

the moment when once you on call with him then you want it again and over again.

the moment when you fall for his voice and you want to keep listen to his voice.

the moment when you think you want him to be your soulmate.

the moment when you yourself didnt sure bout your feeling even after you type all of this thingsss.

the moment when you are very shame to tell your friend that he is your favorite man for now.

the moment when you think actually he never have a feel for you. even an atom ?

the moment when after you realize you are share the feel with you yourself.

then you should keep the feeling until Allah decide the best time, th…

Tahniah kawan :)

Image
salam :)

hai. lama gila tak jenguk blog ni. rasa macam semakin lama semakin dianak tirikan. semakin lama semakin jauh hati untuk menulis. tapi bila dah ada niat nak menulis takde isi pulak nak letak. sangat tidak senonoh. eceh.

just kali ni, aku update hanya kerana mahu menghebahkan tentang perkahwinan sahabat sekolah aku. ye. beliau sebaya dgn aku. dua puluh satu tahun. 21 tahun. tahniah kerana dah berkahwin dengan pilihan hati dengan restu ayah dan juga bonda mereka.

seronok.
perasaan itu.
seronok dapat melihat mereka mendirikan masjid.

sampai satu tahap aku pun terkadang ade berangan juga. entah bila jodoh aku sampai. dengan siapa akan aku dikahwinkan. tapi kita manusia biasakan. tu semua kerja Allah. kita hanya merancang. berusaha. berikhtiar. tapi tuhan yang tentukan bukan ?

"andai benar dia ditakdirkan untuk aku, satukan lah hatiku dengan hatinya"

ameen.




ps : lima tahun lagi mungkin ?