Skip to main content

Putrajaya

Assalammualaikum dan Hai !

Sementara menunggu makanan tengah hari yang dimasak oleh cik Fifie Rashid, meh aku nak cerita sikit. sikit je tak banyak pun. kalau rasa nak baca, baca laa :) taknak baca takpee. eh kejap ! nak masak nasi !

** lima minit kemudian**

nak mood gedik ? okay kite try.

jap. nak cerita pasal ape eh ? ohh okayy baru teringat. kite nak cerita pasal kite pergi putrajaya semalam. sebenarnya last minute punya join tu. tetiba je kak z nie dia offer kite ngn wani and fifot. tapi time tu wani takde. so tinggal berdua je dengan fifot. last minute punya join untuk ke Putrajaya di bawah program "IM4U bersama Perdana Menteri". 

**okay intro dah panjang.
**tarik nafas
**hembus


program tu bermula pada pukul tujuh ke lapan pagi macam tu. tapi untuk pengetahuan awak semua, kitorang dari UTHM ni gerak pukul enam empat puluh pagi waktu Malaysia. so, korang boleh fikir sempat ke tidok nak join sekali program tu. so of course. malangnya kami sampai lewat. around pukul 10 camtu kami sampai.

so, nak buat acane. terlewat kerana kesilapan teknikal yang tak dapat dielakkan. 

so so so, takkan nak terus balik kan ? then kami singgah ke tempat program itu berlangsung. untuk ape ? untuk mengambil makanan beserta baju yang disediakan oleh penaja untuk program tuu. 

hm hm, malam tadi tengok instagram. nampak alin punya instagram. oh rupanya dia ade sekali kat situ. siap bergambar lagi gitu. takpelah. takde rezeki nak berjumpa agaknya semalam. eh ape masuk pasal alin pulak ni.

okay, then dah settle amek baju makanan semua, kami bergerak ke Alamanda, Putrajaya. okay cakap pasal Alamanda, tetiba rindu Alamanda, Senawang. eh ? takpe dua minggu lagi nak cuti. 

kayy kaayyy sorry i lari tajuk ! 

dah sampai alamanda hm hm confirm laa tadek duit nak shopping shopping semuaa kan. nak tetengok punn tak best jugak. nanti kempunan. so, berbekalkan sedikit wang yang ada, kita pergi makan laaa :D 

**eceh, eksaited gitu cakap pasal makan.

okay dah laa. actually dah terlebih gedik sangat nih naip taip pepanjang. aku dah tahap geli guling guling depan tv dah ni . kbye !


nak tengok lebih gambar ?
follow laa instagram kita 

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…