Skip to main content

crack.

hai assalammualaikum.

pause kejap drama Marry Me, Mary kat youtube singgah sebentar di blog sebab ada perkara yang menganggu tetiba masuk fikiran aku. oh ye. aku dah seminggu bercuti. lusa ke tulat ke aku balik laa BP tu balik. ha kan. *tetiba

okay. kejap. aku tak ingat pulak tetiba aku nak update ape.

ha okay. korang tahu tak perasaan bilamana kau cuba tutup pintu hati kau selama dua tahun even orang nampak kau saling bertukar kawan lelaki or secara kasarnya orang nampak kau sebagai player or bitch eh ? tak eh ? okay bukan. and then lepas dua tahun kau cuba cuba pertahankan pintu hati korang yang tertutup tu tetiba datang plak makhluk Allah ni dengan tak sengaja nya main acah masuk redah je kau punya hati ?

penah ?
penah takk ?

okay up to korang nak fikir situasi ni situasi aku ke, kawan aku ke, adik aku ke, mak aku ke , eh ? tak .

hm hm. kesian kan bilamana orang tu dah main acah redah masuk je tetiba hilang lesap sebegitu sahaja. demmit. lepas tu mulaa laa tertanya tanya. eh pesanan utk adikadik bawah umur, ni utk orang orang atas umur je. no more cintan monyet kat sini. pi main jauh jauh. ni aku cakaap pasal cinta betul je. okay lol !

aku cakap pasal cinta ? geli geleman pulak aku.
tapi ye. realiti. memang takkan terlepas pun dari cinta.

o-em-gee, o-em-gee.
*gasp

gila ? ha ye memang aku tengah gila. and now that guy was stuckk in my head u'noe.

dah la. takde motif. kbye.

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…