Skip to main content

"macam dah lama sangat berehat"

"Lebih baik takpayah bercinta daripada jatuh sakit berputus buat sekelian kalinya"

okay. aku bukan nak bermadah helah kat sini. oh by the way, assalammualaikum :) hm, nak kata dah lewat malam belum lagi. jap di laptop aku menunjukkan pukul 10.34 pm dan aku secara tak sengajanya tertimbul hasrat hati ingin mengupdate blog yang konon serba kekurangan ni. ew.

okay. ketepikan segala assignment yang sometimes a little bit asshole. bukan ape. banyak sangat kerenah dan syaratnya. ketepikan semua tu. baca ape ape yang bakal korang baca kejap lagi. aku nak merepek. kau tak nak baca? dipersilakan tekan button pangkah hujung kanan atas tu. terima kasih.

a little bit harsh kan ?
kecik hati ? ye. aku pun penah merasakan yang sama sampai lali sudah telinga hati dengar dan rasa.
lali.

ape ? 
lali putus cinta ?

yang hang dok pi gatal bercinta siapa suruh?

okay untuk kali ketiga. actually, siang tadi aku ada baca satu blog ni. ye. blog ni penah aku suggestkan suatu ketika dahulu dalam blog ni. tapi dah di 'delete' mungkin entrynya bersama memory yang berkaitan. ah persialkan.

kesian. itu je yang mampu aku ucapakan. tak perlu lah kau tahu blog ape. kisah ape ? sudah tentu kisah cinta . hm mungkin beliau hanya menulis sebuah cerita cinta untuk menjadi tatapan umum, tapi untuk aku. serta rakan aku yang lain mungkin beranggapan itu adalah kisah hidup beliau sendiri.

yaa. aku tiada kaitan pun untuk mengulas dengan lebih lanjut tentang kisah cinta beliau. cuma cuma. ntah. kesian. ha tu laaa. kesian kesian kesian. 

dah tu je lah nak cakap. takde motif pun. cuma bila dah terlali sangat putus cinta tu, apekata kau rehat sebentar ? mungkin kau akan lebih tahu nikmatnya membina silaturrahim bersama orang lain. dan tak salah meramaikan kawan. mungkin akan nampak lebih banyak pilihan bukan ?

ape ape pun. jodoh kita dah ditetapkan disana. aku tak bilang untuk kau berhenti untuk mencari cinta. cuma hati dan minda kita kekadang perlu masa untuk berehat bilamana terlalu banyak mainan emosi diserapkan kedalam jiwa.

ps : pesanan lebih kepada untuk diri sendiri

pss : macam dah lama sangat berehat

psss : aku mahu dia. aku menunggu dia. can Allah let him know that i am waiting for him ?

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…