Posts

Showing posts from May, 2013

selamat hari ibu, mama :)

Image
salam :)
sedar tak sedar dah sejam rupanya aku kelaut. konon nak update pasal mother's day sebelum pukul 12. tetiba je dah pukul 12. tapi takpe. still boleh update apeee. takde sape pun kesah. hari hari punn hari ibu.

kalau dah hari hari, hari ibu, maka rosaklah akidah ? haha paropp parop. depends. bergantung pada tahap iman masing masing. setakat ini, alhamdulillah sepanjang aku menyambut hari ibu, takde lah rosak pun akidah aku. InsyaAllah. tapi takde la sambut mana. sebab aku kat Johor. mak aku kat Seremban. mana taknyee nak sambut. wish dari jauh jee laaa. ye dok ?


puii. orang lain dok sebok letak lama dah gambar dengan mak memasing kat instagram, kat facebook, kat twitter segala bagai, aku baru ler nak letak kat blog ni. takpe. biar lambat asal selamat. kfine. takde kaitan.
okay. dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim,
Selamat Hari Ibu diucapkan kepada Puan Azizah binti Sandi yang telah bersusah payah melahirkan aku yang hampir berusia 21 tahun ni. eh? dah nak 21 tahun dah ? k…

ayat berterabuq. ini semua pru punya pasal.

Assalammualaikum and Hai :)

Bismillahirrahmanirrahim. semoga ape yang aku tulis ni tak membawa fitnah atau tak mengutuk memana pihak.

esok. esok Pilihanraya Umum ke berapa ntah aku pun tatahu. ye. memang aku tak berminat nak ambil tahu. tak berminat dengan politik. tak berminat dengan segala propaganda yang ada. as aku pun belum cukup layak nak mengundi. ehem. i mean belum cukup umur as birthday aku pun hujung bulan ni.**please notice that! haha

tapi tapi tapi, sebagai salah seorang rakyat Malaysia yang prihatin, aku nak laa masa depan aku terjamin. masa depan keluarga aku, masa depan bakal keluarga aku, masa depan segala yang berkaitan dengan aku terjamin. ye terjamin. bukan sahaja terjamin di dunia yang hanya sementara ni. tapi kekal terjamin di duna yang kekal disana. ye terjamin di akhirat sana.

seriously seriously seriously aku sangat takut ape yang akan jadi selepas PRU ni nanti. bukan ape. bila tengok orang sanggup memukul antara satu sama lain bila berkempen, bila orang tu fit…