ayat berterabuq. ini semua pru punya pasal.

Assalammualaikum and Hai :)

Bismillahirrahmanirrahim. semoga ape yang aku tulis ni tak membawa fitnah atau tak mengutuk memana pihak.

esok. esok Pilihanraya Umum ke berapa ntah aku pun tatahu. ye. memang aku tak berminat nak ambil tahu. tak berminat dengan politik. tak berminat dengan segala propaganda yang ada. as aku pun belum cukup layak nak mengundi. ehem. i mean belum cukup umur as birthday aku pun hujung bulan ni.**please notice that! haha

tapi tapi tapi, sebagai salah seorang rakyat Malaysia yang prihatin, aku nak laa masa depan aku terjamin. masa depan keluarga aku, masa depan bakal keluarga aku, masa depan segala yang berkaitan dengan aku terjamin. ye terjamin. bukan sahaja terjamin di dunia yang hanya sementara ni. tapi kekal terjamin di duna yang kekal disana. ye terjamin di akhirat sana.

seriously seriously seriously aku sangat takut ape yang akan jadi selepas PRU ni nanti. bukan ape. bila tengok orang sanggup memukul antara satu sama lain bila berkempen, bila orang tu fitnah orang ni, orang sana condemn orang sini, tuduh sana tuduh sini, berpecah belah, siapa tak takut beb ? lagi lagi orang Islam. ye aku tekankan orang Islam.

even though pengetahuan tentang Islam aku takde laa sedalam mana sejauh mana tak setinggi mana, tapi aku tahu, perpecahan sesuatu kaum,ummah amatlah tidak digalakkan. fitnah ? tahu tak dosa fitnah tu sebesar mana ? masyaAllah. bagi mereka yang beragama Islam, mereka tatahu ke semua ni ? wallahualam. ada akal fikir sendiri.

bila ini kata sana ini kata sini, pada siapa lagi kita nak percaya ? bila benda buruk dihebahkan dibongkarkan, pada siapa lagi untuk kita percaya ? sungguh aku katakan aku tak percaya sesiapa pun bila keadaan jadi macam ni. bila video ini timbul dikatakan itulah inilah. fakta baru timbul, itulah inilah. ye. dunia makin maju. teknologi di hujung jari je. click jee. semua settle. semua benda boleh edit. cuma sejauh mana kebenaran, itu yang kita tatahu. Allah je yang tahu setiap semua yang berlaku dulu, sekarang dan akan datang.

bersatulah wahai umat Islam. ye, aku tekankan umat Islam. bumi ni tak lama mana dah. dah tua. bila lagi kita nak bersatu ? Allah bagi kita akal. guna. guna secara bijak. berfikirlah sebaik mungkin. istikharah kalau perlu.

akhirkata, sebagai seorang Islam, buatlah keputusan berlandaskan Islam. selamat mengundi :)

Comments

Popular posts from this blog

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

Fifie Pergi Krabi: Part 3 - Hari Pertama

pesta konvo uthm ada banyak barang murahhh !