Skip to main content

quick update quick update !

hai assalammualaikum semorang ! 

haaa macam dah lamaa kan kan tak tulis kat sini. i thought sebulan yang lepas aite time hari mama :) so this one i'm gonna do a quick update yeayy !

so todaaayy is tuesday bersamaan 18 JUN 2013 dan juga hari ulang tahun kelahiran my lovely dolly handsome father yang ke 46-tahun yeayyy. quite muda lagi kann ? so far rasanya jarang sangat update pasal ayah kat dalam blog ni. tapi untuk entry ni pun takde nak update mana pon pasal ayah. biar privacy sikit ha gituuu. 

oh by the way harini jugak my granny punya birthdaaayyy. omg omg omg sweet sangat. tetiba nak kawen nak dapat anak nak mengandung nak lahirkan anak sama tarikh lahir dengan kita. eceh berangan je ! hahaha kbye

ohh ohh haa nak tahu takkk, actually sekarang ni tengah final week. and uolls nak tahu takk, gap bagi setiap paper sangat lah jauhh ! untuk paper killer yang pertama was on 10 JUN, the second killer paper pagi tadi ! and the next paper is on next monday and the last one is on thursdaaayy. so so so, marilah mengisi masa lapang dengan pulang ke rumah dan meluangkan masa bersama keluargaaa yeayyy yeaaayy !

next update ---> next semester dah start final year lah weyh. dah start kena pikir pasal Projek Sarjana Muda and bla bla bla. eii. nak tahuuu, orang lain semua dah ade tajuk and supervisor diorang. and i was likee eiii, tajuk ape aku nak buatt ni. pfffttt. annoys sungguh ! 

dah. tu jeeee quick update yang tak berapaa nak quick ! kbye !

assalammualaikum !


p/s : sorry bahasa terlebih gedik mood eksaitedddd kat rumah uolls !

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…