Skip to main content

1. shortsem

assalammualaikum :)

since last update was in June 2013 and sekarang dah pun masuk bulan September 2013, i don't know where to start.

ehem. should i start with my Shortsem, followed by Hari Raya Aidilfitri, and New Semester :) yepp i think that's better.

haaa speaking speakang gitu. geli geleman plan den baco haaaa. okay. sebenarnya dah mula terasa kekok untuk menaip semula. perasaan nak menghapdate blog tuu ade je, tapi mungkin kemalasan yang melanda menyebabkan blog ini mula diabaikan. haaa gitu. 

disebabkan shortsem berlaku dalam dua bulan kebelakang, aku tak berapa ingat pon sebenarnya ape yang berlaku sepaanjang shortsem tu. yang aku tahu, sepanjang shortsem tu, kitorang as second year student yang nak masuk third year student ni kena buat mini PSM. 

PSM is stand for Projek Sarjana Muda or Final Year Project or papejelah kan. nak bagi nama projek sampai mati pun boleh gak. so. mini psm ni sebagai latihan kepada kitorang ni yang nak masuk last year ni menghadapi real psm. haa seram tak seram tak. maybe yang tiga tahun je tempoh belajar mungkin dah rasa lah benda ni. seram. gua tak bohong. hahaha benda ni lah paling penting untuk settledkan degree korang tu.

or maybe diploma pon ade. tapi buat dalam group aite ? tapi degree kena buat sengsorang. seram nyah oi. time ni laa hang nak tahu mana kawan yang hang boleh harap tolong buat sesama yang mana selfish semua. yee time ni.

so. untuk mini psm ni, kitorang buat dalam group. group aku terdiri daripada ika, ina, ika and hajar. jangan pelik kenapa ade dua nama ika sebab aku malas nak tulis nama penuh diorang. mihmimih :3 time ni group aku buat tajuk Perwira Mail Management System aka PERMASYS. tatahu ? translate lah sana. malas aku nak taip. erghh malas lagik --''. so far alhamdulillah berjalan dengan lancar and seronok bekerja dengan mereka-mereka ni. result pon dah tahu and tahniah kepada mereka juga sebab bertungkus lumus menyiapakan segala kerja. 

aku ? aku sleeping partner je. ngehngehngeh.

okay dah. tu je kot. yang lelain just belajar macam biasa selama satu bulan lebih tu, amek exam dan bla bla bla. so. untuk PSM aku ? hihi aku citer lain entry :) kbye !


p/s : cuba kira bape banyak 'so'. hahahahhahahahahhaha !

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…