Skip to main content

i am sorry.

tahu tak, tak pernah sekali pun dalam sesuatu masa aku takde masalah persahabatan. i just realize it today. dulu kat sekolah macam ni. kat matrik macam ni. now the same moment was just happen to me in university and i was like, SALAH AKU KE ? 

oh maybe yes. takkan nak tunding tangan kat orang lain pulak kan ? remember that quote yang cakap satu jari tunding kat org lain lagi empat jari tunding kat diri sendiri ? so tapayah tunding tunding. 

you know what ? i'm not that kind of person yang boleh hidup tanpa family dan kawan-kawan ? they are just my everything. like seriously ! 

and tahu tak. since primary school i always had a problem with close friendship berjumlah nombor ganjil. and i don't know why !!!! and the most worst thing kenape aku je yang selalu dipinggirkan ?

ape perangai aku teruk sangat ke ? cakaplah. no need nak jaga hati. benda baik kan ? tegur je. and aku bukannya jenis yang mudah melenting kalau orang yang close dengan aku tegur my behavior. ini serius. 

and as a conclusion i just realize tonight. those shit happen cause its came from myself. cuba tengok persahabatan org lain ? takde aku. boleh je jalan ? kan ? 

sometimes i just need to be alone. but i know i cant. 

to both of you my dear roommates, housemates, coursemates, and so so so on. 

if only i know that both of you were close together, i won't be the third. 

if i only i know my existance will cause problem in our friendship, i won't be the third. 

just because if only i know. but pretty sure. i don't know and i am really sorry bout that. 

for being third, i'm sorry. 
for being rude, i'm sorry. 
for being the odd, i'm sorry. 
for being bad, i'm sorry. 
for being the worst friend, i am sorry. 

now i know where is my position when all my feelings had been ignored. 

i am sorry. 

p/s : emosi terlebih pulak. 

Comments

Mya Myra said…
jangan sesedih sayang :)

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…