Skip to main content

quick life update

hai hai hai assalammualaikum :)

yeay mood nak menaip di blog tengah memuncak sekarang ni memandangkan belum ada kerja yang perlu disiapkan secepat mungkin ! okay kejap. tengah fikir nak taip entri pasal ape. nak dengar pasal ape ? quick life update ? hmm boleh laa boleh laaa :)

okayy. first thing first aku dah habis belajar and oh ye sesiapa yang lupa umur aku pada tahun 2015 ni adalah 23 yee 23. dah boleh masuk fasa keibuan ehh belum. fasa perkahwinan gittew. tapi itu tak tak bermakna aku nak kawen tak lama lagi no no no lambat lagi. poket kosong lagi meh :') 

eh ape lak citer pasal kahwen. tapi boleh laaa. kata quick life update kan.

secara official nak kata habis belajar pon boleh cuma tak bergraduasi je lagi. ehem. aku grad bulan sepuluh ye kengkawan sekalian. em em nak bunga please ! teddy bear ke ! coklat ke ! hahaa cincin tunang ke. ehhhhh =,="

and alhamdulillah even tak bergraduasi lagi, aku dah bekerja sekarang ! now aku adalah wanita bekerjaya. dah nak masuk 4 bulan tapi still takdo simpanan acano. ha tu lah batak sangat dapat duit pi soping sana sini, kata nak kawen eh eh ehhhhh. ape ni asek cakap pasal kawen ni =,="

oh, em aku bekerja kat Petaling Jaya sekarang. kat seksyen 16 ! *sesape nak jumpa aku meh tinggalkan nombor* wahh gittew kau ade ke orang nak jumpa ! mihmihmih. and my position is Junior Software Tester. yelahh junior je lah. kau grad pon lagi takkan dah batak nak pangkat senior. ehh ehh ehhh.

hahaha. dah aku nak hapdate tu jeee. emm tu jee kot. emmm. kahwen ? insyaAllah tak lama je lagi. KOT ?! hihi. biarlah aku nak rahsia. orang lain rahsia takkan aku tak boleh. tunggu jelah hapdate seterusnye ye nokkk. kbye :)

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…