Skip to main content

Hari Graduasi tanggal 05 Oktober 2015

hai hai hai assalammualaikum !

hee macam dah lama kan tak update blog ? setahun lebih kan ? kesian blog aku ni kalau dalam bentuk fizikal mesti siap bersawang siap penuh serangga err aku nak masuk pon aku geli. hahhaa dah kau jangan nak merepek fifie. 

okay aku nak update satu persatu perjalanan hidup aku since last year. entry ni mungkin menjadi entry paling panjang lah kot yang korang (ehem aku tatahu ade ke tak 'korang' tu) akan baca TAK JADIK SEBAB MALAS NAK TAIP PEPANJANG SATU ENTRY :') okay jom !

1. Hari Graduasi tanggal 05 Oktober 2015

kalau aku tak silap lah (hehe !), tarikh ni menjadi sejarah bagi memana student yang sama batch dengan aku yang alhamdulillah berjaya habiskan degree bersama-sama (gittew) tanpa ada pertambahan semester untuk konvo on time !   blerghhh aku rasa macam skema sangat taip macam tu kat blog aku ni hahahhaa :') okayy. dah ! cukup ! kita sempoi-sempoi je kayyyyyy.

tahun lepas aku grad. time aku grad tu memacam benda gak laa jadi. first of all of course laaa aku naik pentas ambil scroll. oh ! untuk pengetahuan korang, aku punya course ni grad hari paling last sekali. kira macam ade 5 hari konvo, ha kitorang hari ke-lima lah tu. punya kesian. tapi takpelah at least konvo dari tak konvo. ye dak ?! hehehe. okay.

benda kedua terjadi adalah aku berjumpa bebalik bebudak kos aku yang dah lamaa tak jumpaa tuuu. best ? mesti lah best dapat kecoh-kecoh. hm kecoh ke ? hahaha padahal jumpa sekejap-sekejap je pon sebab memasing busy dengan parents memasing. almaklumlah menyambut hari bersejarah khennn. takkan nak tinggalkan family cenggitu jee khenn.

bosan kan ? hahaha meh aku citer part yang paling best !

benda ketiga yang terjadi pada hari tersebut adalahh......... jeng..jeng..jeng ! ahahhaa aku tampo dak fifie ni baru tahu. 

benda ketiga yang terjadi adalah, family aku dan family dia bertemu bergabung meletop kauuuuu ! haaa kau hadooo ? hahahhaa untuk pengetahuan korang, time tu laa family aku dengan family dia bertemu untuk yang pertama kesekian kalinyaaa wah wah wah eksaited kau jahh. kau gilaa.. siapa yang tak eksaited ?! kau tahu malam tuu punya aaa aku tido tak lena sebab nevesssss. bukan nevesss nak grad. neveesss sebab pertemuan dua family !!! kahkahkah ape bongok sangat cara kau taip ni fifie ! 

hahahaha okay okayy. aku tatahu kenape time aku tengah taip ni aku tengah senyum senyum maluuu. padahal bukan ada orang tahu pon aku tengah taip apee. hmm. jap, aku rasa macam nak belanja gambar satu dua camtu lah. jap eh carik hard disk.

tadaaaaaa !!



hehehehe, tak cukup orang pon. tapi okay laa bukan nye perjumpaan yang official gittew ! hiks. sekejap je pon jumpaaa, pastu memasing bawak haluan memasing sobs :')

okayy. habis dah cerita perjumpaan tergempaaarrr ittewww. next haruslah sesi bergambar bersama yang tersayang sorang tuu. yelah grad sama-sama nanti nak tunjuk kat anak-anak wah wah wah jauh kau berangan. okay aku belanja lagiii gambar nahhh



hm tadi dah upload tiga tetiba rasa malu so belanja satu je okayy. kena note down kat belakang tu fakulti kitorang yang menjadi titik permulaan kitorang wah wah wah kauuu.

heee. okayy dah itu jeee aku nak update duluu. ade lagi event-event aku nak updateee tapi tunggu kerajinan tu sampai okayyy !

thanks for reading !

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…