Posts

Showing posts from May, 2016

Fifie Pergi Krabi: Part 3 - Hari Pertama

Image
okay finally here it is. part threeeeeeeee. nyumtett. hahaha. okay jom sambung. kat sini aku CUBA kayy CUBA cerita secara ringkas ape yang aku buat sepanjang tiga hari penuh kat sanaaa.
Hari Pertama:
disebabkan kitorang sampai awal pagi dan terus setuju nak buat aktiviti pakej 7 sunset island hopping, van terus bawak kitorang ke hostel untuk check in. tapi malangnye, kitorang tak boleh check in awal since ada orang lagi dalam bilik. tapi bernasib baiknye, orang yang jaga hotel (aku panggil dia sisturr je la eh haha) tu bagi kitorang lepak kat satu bilik kat depan tuu sementara nak tunggu van pickup pukul 2 camtu if aku tak silap lah. erghh tak ingat lah.
tapi takde laa tunggu lama pon. sebab tetiba dalam kol 11 lebih camtu sisturrr tu dah bagi check in yelahh agaknya dia pk semak betul beg2 budak2 ni kat bawah. hahaha so kitorang pon check in laa dalam pukul 11 lebih camtu. so tunggu punya tunggu and sempat lah tido semua, van pon pickup laa kitorang kat hotel terus bawak kitorang ke…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

Image
hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Fifie Pergi Krabi: Part 1 - Planning & Ticket

Image
Assalammualaikum and Hai ! 
Hee lama tak update blog yang sendu ni. kesian dia. okay ni alang-alang kat ofis takde keje sangat boleh ler aku update serba sedikit blog ni. kali ni aku nak cerita aku pergi krabi arituuuu. ade orang tanye itinerary tapi aku tak sempat lagi nak cerita. so here it is. 
actually banyak gak aku dah lupa even baru je sebulan berlalu. tapi pape pon aku try lerr ingat sebanyak mana yang mungkin vokeyyy ! enjoyssss !! 
Planning and Ticket:
Actually takde laa planning camne pon. kalau dah namanye seorang Fifie, memang semua benda on-the-spot. tinggal nasib baik tak baik jeee and alhamdulillah kali ni punya on-the-spot planning memang baik punyaaa !
Asalnya ots planning cuma diantara fifie fatiah ajoi dan lagi sorang kawan kitorang. kebetulan tengah2 planning, time tu airasia buat pulak promosi tiket. dan dan laa time tu terus usha tiket and dan sebab sangat2 murah, kitorang teruslaaa beli. hehe kitorang beli tiket ni bulan MARCH 2015 hokayyyyy. and tarikh kitorang per…