Fifie Pergi Krabi: Part 1 - Planning & Ticket

Assalammualaikum and Hai ! 

Hee lama tak update blog yang sendu ni. kesian dia. okay ni alang-alang kat ofis takde keje sangat boleh ler aku update serba sedikit blog ni. kali ni aku nak cerita aku pergi krabi arituuuu. ade orang tanye itinerary tapi aku tak sempat lagi nak cerita. so here it is. 

actually banyak gak aku dah lupa even baru je sebulan berlalu. tapi pape pon aku try lerr ingat sebanyak mana yang mungkin vokeyyy ! enjoyssss !! 

Planning and Ticket:

Actually takde laa planning camne pon. kalau dah namanye seorang Fifie, memang semua benda on-the-spot. tinggal nasib baik tak baik jeee and alhamdulillah kali ni punya on-the-spot planning memang baik punyaaa !

Asalnya ots planning cuma diantara fifie fatiah ajoi dan lagi sorang kawan kitorang. kebetulan tengah2 planning, time tu airasia buat pulak promosi tiket. dan dan laa time tu terus usha tiket and dan sebab sangat2 murah, kitorang teruslaaa beli. hehe kitorang beli tiket ni bulan MARCH 2015 hokayyyyy. and tarikh kitorang pergi 31 MAC sampai laaa 3 APRIL 2016 ! hahaha hotak diaa setahun menunggu. kalau tak jadi memang bunuh diri laaa. hahahahaa okay abaikan aku yang syok sendiri tu. 

Pastu dalam bulan 6, time airasia buat promosi lagi, aku tanye adik aku pulak kot2 dia nak ikot, maka terbelilah tiket jugakkk time tu untuk lagi 5 orang. so plan asal dia 9 orang yang pergi tapi sebab lagi sorang kawan kitorang tak dapat pergi, pegi laaa berlapan jeewwwwww.

Harga ticket aku tak ingat sangat, tapi rasa-rasanya lebih kurang RM160++ sorang, return ! hahaha murah kan ? sape cakap tak murah, mohon bunuh diri sekarang ! hahahhahaa okay dah. settle pasal tiket. nak cerita pasal tiket pon sikit punya panjang, apetah lagi kalau nak sumbat semua cerita dalam ni. jenuhhlaaa korang nak baca. pepandai lah carik ye. makaseh !

Jadi, disebabkan setahun nak menunggu hari kejadian, makanya, aku buat lagi satu entry untuk hari pertamaa. bahahahha padan muka korang sape suruh baca ! hehehe. bye !




nah hakak belanja gambar teaser dulu eh hiks 

Comments

Popular posts from this blog

Fifie Pergi Krabi: Part 3 - Hari Pertama

mungkin minda menjadi terlalu penat

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege