Skip to main content

Fifie Pergi Krabi: Part 1 - Planning & Ticket

Assalammualaikum and Hai ! 

Hee lama tak update blog yang sendu ni. kesian dia. okay ni alang-alang kat ofis takde keje sangat boleh ler aku update serba sedikit blog ni. kali ni aku nak cerita aku pergi krabi arituuuu. ade orang tanye itinerary tapi aku tak sempat lagi nak cerita. so here it is. 

actually banyak gak aku dah lupa even baru je sebulan berlalu. tapi pape pon aku try lerr ingat sebanyak mana yang mungkin vokeyyy ! enjoyssss !! 

Planning and Ticket:

Actually takde laa planning camne pon. kalau dah namanye seorang Fifie, memang semua benda on-the-spot. tinggal nasib baik tak baik jeee and alhamdulillah kali ni punya on-the-spot planning memang baik punyaaa !

Asalnya ots planning cuma diantara fifie fatiah ajoi dan lagi sorang kawan kitorang. kebetulan tengah2 planning, time tu airasia buat pulak promosi tiket. dan dan laa time tu terus usha tiket and dan sebab sangat2 murah, kitorang teruslaaa beli. hehe kitorang beli tiket ni bulan MARCH 2015 hokayyyyy. and tarikh kitorang pergi 31 MAC sampai laaa 3 APRIL 2016 ! hahaha hotak diaa setahun menunggu. kalau tak jadi memang bunuh diri laaa. hahahahaa okay abaikan aku yang syok sendiri tu. 

Pastu dalam bulan 6, time airasia buat promosi lagi, aku tanye adik aku pulak kot2 dia nak ikot, maka terbelilah tiket jugakkk time tu untuk lagi 5 orang. so plan asal dia 9 orang yang pergi tapi sebab lagi sorang kawan kitorang tak dapat pergi, pegi laaa berlapan jeewwwwww.

Harga ticket aku tak ingat sangat, tapi rasa-rasanya lebih kurang RM160++ sorang, return ! hahaha murah kan ? sape cakap tak murah, mohon bunuh diri sekarang ! hahahhahaa okay dah. settle pasal tiket. nak cerita pasal tiket pon sikit punya panjang, apetah lagi kalau nak sumbat semua cerita dalam ni. jenuhhlaaa korang nak baca. pepandai lah carik ye. makaseh !

Jadi, disebabkan setahun nak menunggu hari kejadian, makanya, aku buat lagi satu entry untuk hari pertamaa. bahahahha padan muka korang sape suruh baca ! hehehe. bye !




nah hakak belanja gambar teaser dulu eh hiks 

Comments

Popular posts from this blog

Life Update 2 : Berkahwin

~ setelah hampir setahun berlalu ~

Hi and Assalammualaikum !

Malas nak cakap sorry sebab lambat update ke ape sebab blog ni mana ada readers ! aku sorang je peminat setia amoyykacak ! hahahhaa. okay kali ni just straight to the point aku nak cerita life update aku yang seterusnya, KAHWIN ! yeay !

Haa dulu kalau baca post2 aku yang lama mesti macam aku asek nak fikir pasal relationship laa ape la kan. now aku dah selamat dah berkahwin ! dah setahun 5 bulan dah chuools, alhamdulillah :)

So ! aku nak cerita laa serba sedikit tentang perjalanan aku sebelum, semasa dan selepas berkahwin.

SEBELUM -- kayy sebelum berkahwin ada beberapa proses yang kau kena buat. aku listkan as point je laa eh :

1. pergi kursus kahwin - yang ni wajib kayy ! kalau kau tak g kursus kahwen kau takkan dapat sijil tu pastu senang cite kau tayah la kawin hahaha
2. daftar kahwin - yang ni kau kena laa daftar untuk berkahwin. camne nak daftar tu, kau kena refer dengan majlis agama islam tempat kau. ada yang boleh daft…

Fifie Pergi Krabi: Part 2 - Pakej dan Rege

hehe amacam. seronok tak baca part 1 tuuu ? hahaha sorry sorry. kali ni aku cuba create entry yang penuh berilmu kayy semoga senang orang carik pakej and itinerary hiks 
Kitorang ambil flight pagi pukul 7:10 pagi. Sampai krabi pukul 7:30 pagi waktu krabi camtu. Kat sana lambat sejam okay. so korang jangan terperanjat plak kenapa flight korang 20 minit jee. hahaha padahal aku pon pelik gak memula dulu. okay okay back to the point.
Sampai2 je sana, macam biasa. mestilah cari transport nak ke Aonang. korang jangan risau. kat situ bersepah ada. kitorang sewa van. kalau dalam airport tu, korang keluar2 je dari imigresen tu, booth dia tepi kanan sekalii. sorry lupa nak ambil gambar. kitorang ambil van je lah sebab 8 orang kan. 
so satu van rege 1050 baht/van. bahagi dengan 8 so sorang dalam 130 baht sorang. boleh la. sebab kitorang malas nak buang masa ambil bas tambah tambah lagi kitorang TAK PLAN PAPE PON LAGI aktiviti aktiviti kat sana. dats wai laaa ai tel u nak cepat kayyy.
so perjala…

Life Update 1 : Bertunang

Hi Assalammualaikum semuaaa ! 
Its been awhile (awhile laa sangat) since aku tak update blog ni. So since aku ada laa sikit masa lapang ni (sewaktu bekerja), aku cuba untuk update sesuatu bagi memeriahkan semua blog yang sendu ni. 
Jadi, seperti tajuk yang korang baca, aku nak update pasal bertunang. Okay, bagi sesiapa yang tidak mengenali aku or yang tidak berminat pon nak ambil tahu pasal aku, saje aku nak bagitahu now aku dah kahwin and insya-Allah bakal ada anak sorang soon ! so, before life aku hectic pulak dengan anak aku, blog ni plan nye aku nak update mengikut kronologi hidup aku bermula dengan fasa "bertunang". 
*taknak baca boleh pangkah awal-awal, mohon jangan kecam sis, ni sekadar untuk memori sis je nanti*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okay mukadimah yang sangat panjang. jap lagi content…